recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Avokádós garnélás tészta

Mitzi von Küche

2017. június 27. - Mitzi von Küche

Könnyű nyári ebéd, de micsoda íztobzódás és felfrissülés! Avokádó, citrom, garnélarák, fenyőmag, parmezán, olasz tészta... több nem is kell a boldogsághoz. Minden alkotóelemét imádom, együtt pedig még magasabb élvezeti tartományba kerül ez az étel.

avo6.jpg

Itt látható a hozzávalók nagy része (a pontos mennyiségek a cikk végén).

avo1.jpg

Először elkészítem az avokádós krémet. Megpirítom a fenyőmagot, az aprítógépbe teszem, belekanalazom két érett avokádó belsejét, reszelek rá parmezánt, adok hozzá egy löttyintés finom olivaolajat és némi sót, borsot (csak keveset, mert a fenyőmagnak is van egy kis borsos íze), egy tekerésnyi chilipelyhet és fél citrom levét. Krémesítem a gépben.

avo2.jpg

 Megfőzöm az olasz linguinét /azaz hosszúmetéltet/, ez durumbúzából készült: nem tartalmaz tojást és főzés után nem kell leöblíteni.

avo3.jpg

 Amíg a tészta fő 10 percig, vaj és olivaolaj keverékében (hogy meg ne égjen a vaj) gyorsan átpirítom a nyers, tisztított garnélarákokat két zsenge fokhagymagerezd, egy kis provanszi fűszerkeverék és pár tekerésnyi csilipehely társaságában.

avo4.jpg

És már csak össze kell keverni a tésztát a citromos avokádós mártással és a rákokkal, egy kis frissen összevágott petrezselyemzöld a tetejére, ízlés szerint még egy kis citrom hozzá - és már lehet is tálalni. 

avo5.jpg

 Már kipróbáltam és posztoltam is a blogon korábban néhány variációt rák + olasz tészta témában, de ez annyira jól sikerült kombináció, hogy szívből ajánlom az elkészítését. Még ebéd után is érzi az ember a fenyőmag finom ízét, a citromos avokádós mártás felfrissít a nagy melegben.

avo7.jpg

Hozzávalók három személyre: 

fél csomag linguine (de a spagetti ugyanolyan jó), egy csomag fagyasztott tisztított nyers garnélarák (25 dkg), két érett avokádó, egy citrom, 5 dkg parmezánsajt frissen reszelve, egy kis tasak fenyőmag megpirítva (50 gramm), két gerezd fokhagyma, provanszi fűszerkeverék, csilipehely, vaj, extraszűz olivaolaj, só, bors, a tálaláshoz zöldpetrezselyem. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr212603557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.02.26. 11:58:36

Jólesik télen is, nemcsak nyáron... Például ma is ez az ebédünk.
süti beállítások módosítása