recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Gyors húsos-padlizsános tészta

Mitzi von Küche

2017. augusztus 21. - Mitzi von Küche

Gyorsan ebédet/vacsorát kéne csinálni - ismerős feladat. Olasz durumtészta, parmezán, paradicsompüré mindig van otthon, egy kis 20 dekás szűzpecsenye-darab is maradt tegnapról, egy padlizsán is van a hűtőben.Tökéletes hozzávalói egy finom tészta-ebédnek. Ez a finomság kb. negyedóra alatt kompletten elkészült.

padl_te5.jpg

 Egy felkarikázott padlizsánt olajban megpirítottam, így lesz igazán finom az íze. Egy fél zacskó olasz fusilli /dugóhúzó alakú/ tésztát feltettem főni forrásban lévő forró sós vízben.

padl_te1.jpg

 A padlizsánkarikák után kb. 20 dekányi vékony csíkokra vágott szűzpecsenyét sütöttem meg sózás, borsozás és provanszi fűszerrel való ízesítés után.

padl_te2.jpg

 A padlizsánt besóztam és villával kissé összetörtem.

padl_te3.jpg

 Ezután már csak össze kellett keverni a lecsepegtetett tésztát a húscsíkokkal és a fűszeres olajjal, amiben sült, meg a padlizsánnal és egy kis doboz paradicsompürével. Végül apróra vágott friss bazsalikomlevél koronázta meg az ételt.

padl_te6.jpg

Tálaláskor frissen reszeljük rá a parmezánsajtot. Ha még egy olasz vérnarancsos üdítő is kerül mellé, tisztára Itáliában érezhetjük magunkat. 

padl_te7.jpg

 Annyira finom a padlizsános tészta, hogy gyakran készítem. Ezúttal hús nélkül készült, rövid csőtésztával.

padl_te_8.jpg

 Parmezánsajttal megszórva finom, könnyű nyári ebéd.

padl_te9.jpg

Nem igazán szeretek ebédet hozatni, a saját főztünket minden szempontból jobb megoldásnak érzem. A legtöbben sokat dolgoznak, fárasztó tehernek érzik a mindennapos főzést, pedig csak minimális erőfeszítés kell ahhoz, hogy egészséges és finom ebédet/vacsorát tálaljunk családunknak. Ezért is érdemes új, könnyen elkészíthető recepteket kipróbálni - amilyeneket a Lepcsánkparty blogon bemutatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr2712675341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása