recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Fenyőmagos spenótos kéregben sült ördöghal

Mitzi von Küche

2018. április 30. - Mitzi von Küche

 Mindig öröm friss ördöghal-filét kapni, mert az egyik legfinomabb ízű tengeri hal - teljesen szálkamentes, porcos hal lévén. A halat nem nagyon kedvelőknek az ismerkedést érdemes az ördöghallal kezdeni: semmi szálka, sem halszag, tömör fehér halhús és nagyon finom íz jellemzi. Már többször megírtam, hogy szoktam elkészíteni, de most - persze sokat szörfölve a neten inspirációért - kitaláltam egy új elkészítési módot, amit legott ki is próbáltam. Ilyen lett:

ord_spen8.jpg

Ez egy ördöghal-filé, a hal fele, fej és gerinc nélkül, lebőrözve, elég méretes, ötven dekán felüli darab.

ord_spen1.jpg

 Felvágtam medallionokra, besóztam és borsoztam és citromlével meghintve félretettem. Összekészítettem a kéreg vagy panád hozzávalóit: leveles spenót (fagyasztott), pirított fenyőmag, olivaolaj, zsemlemorzsa, só, bors.

ord_spen3.jpg

A fenyőmagot késsel durvára vágtam és összekevertem a többi hozzávalóval, majd ízesítettem három gerezd zúzott fokhagymával, szárított kakukkfűvel és petrezselyemzölddel. Annyi olivaolajat adagoltam hozzá, hogy kenhető sűrűségű legyen a massza. Megkóstoljuk, elég-e a só, bors: már ilyenkor is finom az íze a spenót - fokhagyma - fenyőmag keveréknek.

ord_spen4.jpg

 Az ördöghal-érméket egy porcelán sütőtálba tettem, alá olivaolajat öntve.

ord_spen5.jpg

 A filék tetejére kanalaztam a bevonatot, kissé rányomva a halszeletekre, a végén olivaolajjal megspriccelve.

ord_spen6.jpg

Sütés 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 - 20 percig. Közben elkészült a sáfrányos rizs is.

ord_spen7.jpg

 Az öt ördöghal-érmét ketten fogyasztottuk el a finom sáfrányos rizzsel.

ord_spen9.jpg

 Finom és könnyű, ugyanakkor exkluzív étel, ünnepi alkalmakra is érdemes elkészíteni, mert előzetesen összeállítható és csak meg kell sütni. A spenótos-fokhagymás-fenyőmagos rátét remekül harmonizált a finom halhússal.

ord_spen10.jpg

Nézzétek meg a Lepcsánkparty korábbi ördöghal receptjeit is:

http://lepcsankparty.blog.hu/2015/05/18/kivul_ronda_belul_finom_az_ordoghal

http://lepcsankparty.blog.hu/2016/11/21/ordoghal_tengeresz_modra_rape_a_la_marinera

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr6013730848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anicamárnemtrollkodik 2018.05.03. 14:31:38

Ördöghalat még nem ettem, viszont mivel hal, rossz eleve nem lehet, plusz a kéreg nálam mindent visz.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.05.03. 20:42:20

@Anicamárnemtrollkodik: Metroban néha kapható, nagyon ajánlom. Az egyik legfinomabb hal (nem véletlen, hogy Spanyolországban igen nagy becsben tartják). De ez a kéreg más halhoz is kipróbálható, finom lesz!
süti beállítások módosítása