recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Gyors lazacpisztráng-ebéd

Mitzi von Küche

2018. július 10. - Mitzi von Küche

 Megesik, hogy az embernek hirtelen meleg ebédet/vacsorát kell készítenie és csak a mélyhűtőből tud gazdálkodni. Egy kisebb tasak fagyasztott lazacpisztráng tökéletes erre a célra.

lazacpisz4.jpg

Gyors, de kíméletes kiolvasztás után ilyen guszta filék várakoztak a sütésre.

lazacpisz1.jpg

 A legegyszerűbb módon készítettem elő a halakat: besóztam, provanszi fűszerkeverékkel és friss citromlével meghintettem. Érdemes vajban sütni, mert finomabb lesz a hal íze. Cirka négy percig sütöttem közepes lángon az egyik oldalon (ne felejtsük, hogy nemrég még a hűtőben voltak), majd óvatos fordítás után még három percig.

lazacpisz2.jpg

 Igazán étvágygerjesztőek lettek a halszeletek.

lazacpisz3.jpg

 A lazacpisztráng mellé rizs került, meg egy kis zöldsaláta. Finom és egészséges, a gyomornak nem megterhelő ebéd sikeredett egészen rövid idő alatt.

lazacpisz5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr3214085839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.07.10. 21:31:07

A fagyasztott halszeleteket a mikróban a ‘defrost’ funkció segítségével néhány perc alatt ki lehet olvasztani. Ha van időnk, természetesen a hűtőben 6-10 óra alatt magától is kiolvad.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.07.11. 14:10:54

Ja, és teljesen szálkátlan! Ez a mai hal-ebédem után tudatosodott bennem - de ezt majd egy másik posztban mesélem el.
süti beállítások módosítása