Meleg időben könnyű ételekre vágyunk, minél gyorsabb elkészítési móddal - az sem baj, ha egészséges. Ez a nem mindennapi kombináció hirtelen pattant ki a fejemből, amikor a gyönyörű adriai szardíniák mellé valami köreten gondolkodtam. Kuszkuszt elég ritkán szoktam készíteni, pedig nagyon finom és tényleg elég 5 perc az elkészítéséhez. Most viszont egy kis csavart akartam vinni bele. A pirított sárgarépa, petrezselyemgyökér és a padlizsán édeskés és selymes ízét szerettem volna érezni a kuszkuszban.
Egy-egy közepes méretű répát és petrezselyemgyökeret megtisztítottam, kockára vágtam és olajban megpirítottam. Hozzáadtam egy kisebb padlizsánt felkockázva, besóztam és együtt pirítottam, míg kellemes illatok kezdtek szállni a konyhában.
Felforraltam másfél liter vizet és a kuszkuszra öntöttem.
Ízesítettem sóval, pirospaprikával és egy kis csipet sáfránnyal, majd lefedtem 5 percig.
Ezalatt a bepanírozott fej nélküli szardíniákat fritőzben megsütöttem.
Végül a kuszkuszhoz adtam a megpirított zöldségeket és a serpenyőben maradt kevés olajjal kissé átkevertem. Néhány csepp citromlé kellett még a végső ízhatáshoz.
Olyan mediterrán ebéd lett, hogy csuda!