Nyár van ezerrel, tele minden jóval: D-vitaminnal, szánsájnnal, iskolai szünettel, teraszon üldögélős estékkel, szalonnasütéssel, rövid szoknyával, záporokkal és persze, a tökfélékkel. Ilyenkor néha bekattanok és napokon keresztül képes vagyok szinte csak cukkinin, csillagtökön, padlizsánon élni, persze a család férfitagjainak azért mást is főzök.
Legutóbb egy tököt jól megmostam, az aljából icipicit levágtam, éppencsak annyit, hogy megálljon a talpán. A tetejét szintén levágtam, a belsejét karalábévájóval kikapartam, befűszereztem és egy kivajazott jénaiba állítottam, majd kibéleltem.
Első réteg egy fasírtmassza volt, erre lila újhagymát karikáztam, majd négyféle sajtot, pirított hagymát, joghurtot és végül lefedtem füstölt-főtt tarjaszeletekkel. Némi zöldspárgát tettem mellé, a fotók kedvéért a tetejére is, kis fodros petrezselyemmel, aztán kevés fehérbort kapott és csőbensütöttem, majd a végén kicsit rágrilleztem.
Később eszembejutott, hogy a sajtrétegek közé akartam egy kis lime-ot reszelni, de szokás szerint hatféle dolog járt közben a fejemben és elfelejtettem, pedig valahogy érzem, hogy nem rontotta volna el. No, majd legközelebb...vagy ha valaki, még így a tökszezonban elkészíti, próbálja már ki a citrusos verziót és mondja el, milyen lett.
Nem vagyok a fázisfotózás szerelmese, de most kivételesen kicsit többet kattintottam: