recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Töltött tök

AnicasubRosa

2019. június 25. - AnicasubRosa

Nyár van ezerrel, tele minden jóval: D-vitaminnal, szánsájnnal, iskolai szünettel, teraszon üldögélős estékkel, szalonnasütéssel, rövid szoknyával, záporokkal és persze, a tökfélékkel. Ilyenkor néha bekattanok és napokon keresztül képes vagyok szinte csak cukkinin, csillagtökön, padlizsánon élni, persze a család férfitagjainak azért mást is főzök. 

Legutóbb egy tököt jól megmostam, az aljából icipicit levágtam, éppencsak annyit, hogy megálljon a talpán. A tetejét szintén levágtam, a belsejét karalábévájóval kikapartam, befűszereztem és egy kivajazott jénaiba állítottam, majd kibéleltem. 

Első réteg egy fasírtmassza volt, erre lila újhagymát karikáztam, majd négyféle sajtot, pirított hagymát, joghurtot és végül lefedtem füstölt-főtt tarjaszeletekkel. Némi zöldspárgát tettem mellé, a fotók kedvéért a tetejére is, kis fodros petrezselyemmel, aztán kevés fehérbort kapott és csőbensütöttem, majd a végén kicsit rágrilleztem.

Később eszembejutott, hogy a sajtrétegek közé akartam egy kis lime-ot reszelni, de szokás szerint hatféle dolog járt közben a fejemben és elfelejtettem, pedig valahogy érzem, hogy nem rontotta volna el. No, majd legközelebb...vagy ha valaki, még így a tökszezonban elkészíti, próbálja már ki a citrusos verziót és mondja el, milyen lett. 

Nem vagyok a fázisfotózás szerelmese, de most kivételesen kicsit többet kattintottam:

tök1

tök2

tök3

tök4

tök5

tök6

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr8814900950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.06.28. 10:55:18

Kész serencse, hogy csináltál fázisfotókat, így már érthetőbb, mint a szöveg. Kiváncsi voltam, azon a kis lukon hogy kapirgáltad ki a tök belsejét, meg rétegezted a tölteléket felülről.
Te nem a tetejét és alját vágtad le annak a szegény töknek, hanem az oldalát.:)))
De mivel én is tökranjongó vagyok, érdemes volt végignéznem!
Nagyon csábító étel, de azért a tetejére tett spárga mintha kicsit összeaszott volna ...

Anicamárnemtrollkodik 2019.07.23. 18:50:47

@Andrass9: az irányokat illetően igazad lehet
süti beállítások módosítása