recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Mindent bele - avagy zöldséges karaj sütőzacskóban

Mitzi von Küche

2019. szeptember 10. - Mitzi von Küche

Ismét egy iskolapéldája a "kevés munkával főzzünk finomat" leckének. A sütőzacskóban csodásan összejönnek az ízek, a sütőben gond nélkül elkészül, rá sem kell nézni - ez a vágya minden elfoglalt háziasszonynak.

zacs_kar1.jpg

 Egy jó kilós hosszúkaraj-darabbal kezdtem - a hosszúkaraj puhább és ízesebb, jobban szeretem ezt használni, mint a sokszor száraz rövidkarajt. Besózva, borsozva a sütőzacskóba tettem, mellé egy-egy ferdén felkarikázott sárgarépa és petrezselyemgyökér került, meg egy darabka zeller. Egy meghámozott kettévágott hagyma és három gerezd fokhagyma ment még be a zacskóba az ízek fokozásért. Végül felöntöttem egy bögre vízzel /de éppen fehérborral is lehetne/ és lezártam a zacskót. Pár helyen villával megszúrogattam, hogy a képződő gőz távozni tudjon és egy porcelántálban a sütőbe tettem.

zacs_kar2.jpg

 Hideg sütővel indítva 1 óra 30 perces időzítéssel 180 fokon párolódott a karaj. Az ízek remekül összeértek, különösen a sárgarépa ad extra finom ízt az együttesnek.

zacs_kar3.jpg

 A hús finom, puha és ízes lett.

zacs_kar4.jpg

 A zöldségekkel és egy kis kukoricás rizzsel tálalva a szeletelt karajt finom ebéd kerekedett minimális munkával.

Természetesen lehet variálni a zöldségekkel, ízlés és az éppen rendelkezésre álló hozzávalók szerint.

zacs_kar5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr9914760738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tangó Suszter 2019.09.10. 07:06:12

Oké, ez lesz vasárnap.

Tangó Suszter 2019.09.10. 07:09:33

Ámbár... mivel a tűzhelyem a régesrégi 3 égős, hőfokszabályzó és égésbiztositó nuku, kisse agódok a megolvadó zacsek miatt.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2019.09.10. 08:41:24

@Tangó Suszter: 220 fokig hőálló, kibírja. Nem kell magas hőfok neki, inkább párolódnia kell. Csijnáld meg, nagyon finom.

Treff Bubi 2019.09.11. 12:57:13

Más lesz az íze, mint előmelegített sütőben?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2019.09.11. 18:50:09

@Treff Bubi: Egyáltalán nem. Az ok pusztán technikai, mert az időzítő hideg sütővel indít, így pár plusz percet hozzá szoktam adni az elkészülési időhoz.
süti beállítások módosítása