Ha bélszínt sütünk egészben, a vékonyabb "farki" vége általában kimarad, mert keskenyebb átmérője miatt túlsülne. Ha nagyobb a darab, érdemes jól megdarálva tatár beefsteaket készíteni belőle. Ezúttal azonban csak két kisebb darabka maradt, bepácolva - adja magát, hogy bélszíncsíkokat készítsünk belőlük, egy kis gombával felturbózva/szaporítva.
Felcsíkoztam az előzőleg bepácolt bélszínfarkakat, a barna csiperkegombát gyors átöblítés után felszeleteltem.
Öntöttvas serpenyőben egészen pici felhevített vaj-olaj keveréken magas hőn elkezdtem sütni a csíkokat, forgatva-keverve.
Két perc múlva következett a gomba, amit előzetesen félig megsütöttem (ha nyersen adnánk hozzá, már túl sok lenne az idő a bélszínnek), némi rozmaringlevél társaságában, picit sózva, borsozva. Így még további két percig együtt sütöttem, sűrűn kevergetve.
És már el is készült.
Friss hasábburgonyával, jó vörösborral remek vacsora vált a maradék bélszínből.