recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Gombás bélszíncsíkok

Mitzi von Küche

2019. október 01. - Mitzi von Küche

 

bel_csik_gom5.jpg

Ha bélszínt sütünk egészben, a vékonyabb "farki" vége általában kimarad, mert keskenyebb átmérője miatt túlsülne. Ha nagyobb a darab, érdemes jól megdarálva tatár beefsteaket készíteni belőle. Ezúttal azonban csak két kisebb darabka maradt, bepácolva - adja magát, hogy bélszíncsíkokat készítsünk belőlük, egy kis gombával felturbózva/szaporítva. 

bel_csik_gom7.jpg

 Felcsíkoztam az előzőleg bepácolt bélszínfarkakat, a barna csiperkegombát gyors átöblítés után felszeleteltem.

bel_csik_gom1.jpg

Öntöttvas serpenyőben egészen pici felhevített vaj-olaj keveréken magas hőn elkezdtem sütni a csíkokat, forgatva-keverve. 

bel_csik_gom2.jpg

 Két perc múlva következett a gomba, amit előzetesen félig megsütöttem (ha nyersen adnánk hozzá, már túl sok lenne az idő a bélszínnek), némi rozmaringlevél társaságában, picit sózva, borsozva. Így még további két percig együtt sütöttem, sűrűn kevergetve.

bel_csik_gom3.jpg

 És már el is készült.

bel_csik_gom4.jpg

 Friss hasábburgonyával, jó vörösborral remek vacsora vált a maradék bélszínből.

bel_csik_gom6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr5614562326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása