recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Vadraguleves

Mitzi von Küche

2020. január 02. - Mitzi von Küche

 Az új év beköszöntekor jólesik egy savanykás tartalmas leves. Ezúttal vaddisznócomb volt a raguleves kiindulási alapja.

vadrag_lev6.jpg

A hozzávalók 6-8 főre: 40 dkg vaddisznócomb-filé, sós szalonna, 

vadrag_lev1.jpg

 kockára vágott zöldségek, úgymint két sárgarépa, másfél petrezselyemgyökér, negyed zeller és karalábé, két csiperkegomba, zellerlevél. 

vadrag_lev2.jpg

 A leves elektromos kuktában készült: először a szalonnát olvasztottam ki sütőprogramon, majd rákerült a csíkokra vágott vaddisznóhús - együtt pirítottam pár percig.

vadrag_lev3.jpg

 Következtek a zöldségek, őket is pirítottam néhány percig - a pirított répa fejedelmi ízt tud adni a levesnek. Felöntöttem vízzel, adtam még hozzá egy marék fagyasztott zöldborsót is. Az ízesítés sóval, szemes borssal, borókabogyóval és tárkonnyal, valamint két kisebb babérlevéllel történt. Beállítottam a kuktámat 'Stew' programra, a főzési időt 30 percre állítottam be. Rátettem a fedőt és egy óra hosszat be sem mentem a konyhába - a kukta tette a dolgát felügyelet nélkül is (mindenféle gőzölés, sípolás, egyebek nélkül).

vadrag_lev4.jpg

 Amikor a fedő nyithatóvá vált, belekukkantottam az edénybe. Megkóstoltam a levest, még egy kis citromos savanyítást kívánt és ezután már csak egy kis tejföllel összeforralva állítottam be a végső konzisztenciát.

vadrag_lev5.jpg

 Tálaláskor megszórtam még egy kis szárított tárkonnyal, kapott egy karika citromot is. Mellé frissen sütött parmezános stanglit kínáltam. Csodálatosan pikáns lett a vadraguleves - jól kezdődik az új év!

vadrag_lev7.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr3215345446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2020.01.02. 13:16:14

Hú, ez nagyon jól néz ki, de én valami ünnepi alkalomra készíteném el, mert nem holmi hétköznapi étek. :o)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2020.01.02. 16:13:58

@Attilajukkaja: Köszönöm. Ünnepi alkalomra is készült, csak mára időzítettem - de hát ma is még majdnem ünnep van :)
süti beállítások módosítása