Az új év beköszöntekor jólesik egy savanykás tartalmas leves. Ezúttal vaddisznócomb volt a raguleves kiindulási alapja.

A hozzávalók 6-8 főre: 40 dkg vaddisznócomb-filé, sós szalonna,

kockára vágott zöldségek, úgymint két sárgarépa, másfél petrezselyemgyökér, negyed zeller és karalábé, két csiperkegomba, zellerlevél.

A leves elektromos kuktában készült: először a szalonnát olvasztottam ki sütőprogramon, majd rákerült a csíkokra vágott vaddisznóhús - együtt pirítottam pár percig.

Következtek a zöldségek, őket is pirítottam néhány percig - a pirított répa fejedelmi ízt tud adni a levesnek. Felöntöttem vízzel, adtam még hozzá egy marék fagyasztott zöldborsót is. Az ízesítés sóval, szemes borssal, borókabogyóval és tárkonnyal, valamint két kisebb babérlevéllel történt. Beállítottam a kuktámat 'Stew' programra, a főzési időt 30 percre állítottam be. Rátettem a fedőt és egy óra hosszat be sem mentem a konyhába - a kukta tette a dolgát felügyelet nélkül is (mindenféle gőzölés, sípolás, egyebek nélkül).

Amikor a fedő nyithatóvá vált, belekukkantottam az edénybe. Megkóstoltam a levest, még egy kis citromos savanyítást kívánt és ezután már csak egy kis tejföllel összeforralva állítottam be a végső konzisztenciát.

Tálaláskor megszórtam még egy kis szárított tárkonnyal, kapott egy karika citromot is. Mellé frissen sütött parmezános stanglit kínáltam. Csodálatosan pikáns lett a vadraguleves - jól kezdődik az új év!

