All-in-one, azaz mindent bele, minden háziasszony álma: mindent bele a főző-sütőedénybe, a sütő időzítőjét beállítani és rá se gondolni többet az ebédre. Ez a rakott gombás csirkemell is így készült. Némi olaszos beütés felfedezhető benne, de - mint általában a rakott egytálételeknél - itt is az volt meghatározó, milyen alapanyagok vannak otthon.
Kb. 50-60 dekányi csirkemellet csíkokra vágva megpirítottam, só, bors, és két gerezd fokhagyma társaságában. Közben feltettem főzni a tésztát, ezúttal rövid makarónit /maccheroni/. Megtisztítottam és felaprítottam 4-5 nagy csiperkegombát. Amikor al dentére megfőtt a tészta, egy jénai tálba tettem, rákerült a megpirított csirkemell és a sütőolajat is beleöntöttem az edénybe.
Megtisztítottam és felaprítottam 4-5 nagy csiperkegombát, ez is ment a jénaiba, egy kis kakukkfű társaságában. Ezután már csak egy jó adag passata-val, azaz passzírozott olasz paradicsommal színesítettem az ételt, ami egy kis szárított oregánóval lett ízesítve, hogy erősítsük az olaszos ízvilágot.
És persze a megkoronázás, egy jó adag pecorino a tetejére reszelve /ha nincs, a frissen reszelt parmezán is tökéletes./ Előmelegített sütőben kb. 40 percig sül 180 fokon. Ha időzítjük a sütőt - azaz hideg sütővel indítunk, számoljunk még rá plusz 10 percet.
Melengető, kiadós étel a hideg napokon.