recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Gombás rakott csirkemell kis olasz ízzel

Mitzi von Küche

2020. február 12. - Mitzi von Küche

All-in-one, azaz mindent bele, minden háziasszony álma: mindent bele a főző-sütőedénybe, a sütő időzítőjét beállítani és rá se gondolni többet az ebédre. Ez a rakott gombás csirkemell is így készült. Némi olaszos beütés felfedezhető benne, de - mint általában a rakott egytálételeknél - itt is az volt meghatározó, milyen alapanyagok vannak otthon.

go_csite5.jpg

Kb. 50-60 dekányi csirkemellet csíkokra vágva megpirítottam, só, bors, és két gerezd fokhagyma társaságában. Közben feltettem főzni a tésztát, ezúttal rövid makarónit /maccheroni/. Megtisztítottam és felaprítottam 4-5 nagy csiperkegombát. Amikor al dentére megfőtt a tészta, egy jénai tálba tettem, rákerült a megpirított csirkemell és a sütőolajat is beleöntöttem az edénybe.

go_csi_te2.jpg

Megtisztítottam és felaprítottam 4-5 nagy csiperkegombát, ez is ment a jénaiba, egy kis kakukkfű társaságában. Ezután már csak egy jó adag passata-val, azaz passzírozott olasz paradicsommal színesítettem az ételt, ami egy kis szárított oregánóval lett ízesítve, hogy erősítsük az olaszos ízvilágot.

go_csi_te3.jpg

 És persze a megkoronázás, egy jó adag pecorino a tetejére reszelve /ha nincs, a frissen reszelt parmezán is tökéletes./ Előmelegített sütőben kb. 40 percig sül 180 fokon. Ha időzítjük a sütőt - azaz hideg sütővel indítunk, számoljunk még rá plusz 10 percet.

go_csi_te4.jpg

Melengető, kiadós étel a hideg napokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr7115417702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása