Főzni kell, ha nem tudunk kimenni, akkor is. Jó, ha vannak tartalékok és ilyenkor a maradékokat is nagyon meg kell becsülni. Így született ez a desszert, ami nagy sikert aratott.
A hozzávalók: két-három maradék palacsinta /igazából a selejtesek, de most nem volt, aki megegye őket/, maradék házi baracklekvár és ugyancsak kimaradt három tojásfehérje, cukor, vaniliás cukor.
Az összeállítás pofonegyszerű: a felcsíkozott palacsintákat összekevertem a baracklekvárral és egy kisebb jénai tálba raktam, a tetejére ráhalmoztam a cukorral, vaniliás cukorral habbá felvert tojásfehérjéket.
Grillsütőben 3- 4 percig sütöttem, hogy a hab kellemes színű legyen.
Nagyon finomra sikeredett a kényszer-szülte desszert. A maradék maradékát felmelegítve ismét örömteli perceket okozott nekünk.
Már ki is gondoltam, hogy legközelebb párolt almával vagy pedig szilvabefőttel fogom előállítani, feltéve, hogy még sokáig tart az otthonmaradás.