recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Rozmaringos báránygerinc

Mitzi von Küche

2020. április 15. - Mitzi von Küche

Az idei rendhagyó húsvét sztárja volt nálunk a rozmaringos báránygerinc. Különleges finomság, ezért pár nappal az ünnep után is érdemes megemlékezni róla.

Összesen négy szelet báránygerincem volt - pont két főre elegendő. Zúzott fokhagymával és aprított rozmaringgal ízesített olivaolajos pácban álltak a szeletek 3-4 óra hosszan a hűtőben. Elkészítés előtt egy órával kivettem, hogy szobahőre melegedjen.

rozm_bar1.jpg

 A felforrósított serpenyőbe nem is tettem zsiradékot, csak ami a hússzeleteken volt. A sütés a legegyszerűbb módon történt, de szerintem ez adja a legfinomabb eredményt: 3 perc sütés az egyik oldalon, fordítás és még két perc a másik oldalon.

rozm_bar2.jpg

 Sütés után, mint minden valamirevaló steak-et, a báránygerincet is pihentetni kell még néhány percig. Csak tálaláskor sózzuk-borsozzuk.

rozm_bar3.jpg

Körítésnek spenótos-mascarponés quiche  készült.

rozm_bar4.jpg

 Igazi ünnepi étel.

rozm_bar6.jpg

A quiche receptje már szerepelt a Lepcsánkparty blogon: https://lepcsankparty.blog.hu/2019/06/11/spenotos_ricottas_quiche

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr3715608354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása