Az idei rendhagyó húsvét sztárja volt nálunk a rozmaringos báránygerinc. Különleges finomság, ezért pár nappal az ünnep után is érdemes megemlékezni róla.
Összesen négy szelet báránygerincem volt - pont két főre elegendő. Zúzott fokhagymával és aprított rozmaringgal ízesített olivaolajos pácban álltak a szeletek 3-4 óra hosszan a hűtőben. Elkészítés előtt egy órával kivettem, hogy szobahőre melegedjen.
A felforrósított serpenyőbe nem is tettem zsiradékot, csak ami a hússzeleteken volt. A sütés a legegyszerűbb módon történt, de szerintem ez adja a legfinomabb eredményt: 3 perc sütés az egyik oldalon, fordítás és még két perc a másik oldalon.
Sütés után, mint minden valamirevaló steak-et, a báránygerincet is pihentetni kell még néhány percig. Csak tálaláskor sózzuk-borsozzuk.
Körítésnek spenótos-mascarponés quiche készült.
Igazi ünnepi étel.
A quiche receptje már szerepelt a Lepcsánkparty blogon: https://lepcsankparty.blog.hu/2019/06/11/spenotos_ricottas_quiche