Egy sütemény, amivel nem kell sokat dolgozni - ez az, éppen ilyenre vágytam. Valami oknál fogva nehezen szánom rá magam sütemény vagy torta készítésére. Hogy azért-e, mert régebben nem volt igényünk rá, nem tudom, mert általában mindig finomra sikerülnek a sütik. Most mindenesetre van időm továbbképezni magam, ez a könnyen kivitelezhető, de nagyon finom sütemény így született.
A leírás szerint össze kell keverni 20 dkg lisztet 10 dkg porcukorral, egy tasak vaniliás cukorral, fél tasak sütőporral, egy-egy csipet sóval és szódabikarbonával és egy sütőpapírral burkolt, kivajazott közepes sütőlapra önteni a felét.
Egy doboz, azaz 25 dkg túrót összekevertem egy evőkanál porcukorral, egy tasak vaniliás cukorral és egy kis reszelt narancshéjjal, a masszát a lisztkeverék tetejére morzsoltam.
Kiraktam jól lecsöpögtetett meggybefőttel /másfajta befőtt, de friss gyümölcs is szóbajöhet persze/, egy kis fahéjjal ízesítettem és rászórtam a lisztkeverék másik felét.
Két felvert tojást összekevertem 3-4 dl tejjel és a tepsiben lévő keverék tetejére öntöttem. Kicsit megmozgattam villával a masszát, hogy jól leérjen az aljára a tej. Végül egy kis vajat morzsoltam a tetejére. 10-15 percig érdemes állni hagyni, kb. amíg a sütő bemelegszik.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütöttem. késznek nyilvánítottam, amikor kellemes barnás színűre pirult a tészta teteje és finom illatok kezdtek áradni a sütő felől. Ekkor kivettem a tésztát a sütőpapír széleinél fogva és egy fémrácsra tettem hűlni.
Kihűlés után lehet szeletelni és porcukorral meghintve tálalni.
Elhatároztam, hogy legközelebb eperrel fogom elkészíteni.
Itt is van: