Egy kis kétszemélyes luxus a karanténos időkből. Sok finomat főztem, hogy úgy érezzük magunkat, mintha étterembe mentünk volna. Ennek az őzpörköltnek az alapanyaga egyszerűen az egyik német üzletlánc terméke, de talán még jobb minőségű is volt, mint amit a vadásztársaságok boltjaiban lehet beszerezni.
Felkockázott sós szalonnát pirítottam, majd egy nagy fej hagymát dinszteltem a zsíron.
Erre került a kockázott őz színhús, amit kisebb adagokban pirítottam.
Ezután extra minőségű pirospaprikával ízesítettem - nagy előnye volt a kényszerű otthonmaradásnak, hogy volt időm és ráértem megkeresni a legjobb fűszerpaprikát, amelyet házhoz is szállítottak. Egy kis finom friss vöröbort is löttyintettem a fazékba.
Ja, azt még nem is említettem, hogy imádott elektromos kuktámban készült az őzpörkölt, mintegy 30 perc alatt. Nagyon ajánlom kedves elfoglalt, de főzni szerető embertársaimnak egy intelligens kukta beszerzését. Rengeteg idő spórolható meg vele, a neten számtalan nemzetközi tapasztalat olvasható, látható róla. Érdemes a témát körüljárni, a tapasztalatokat egybevetni a megfelelő márka kiválasztása során.
Az elkészült pörkölt mellé air fryer-ben /forrólevegős sütőkészülék/ mogyoróburgonyát sütöttem /amelyet valaki nemes egyszerűséggel labdacsnak titulált/.
A finom puha őzpörkölt mellé került még a könnyed vörösborból is.