recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Pillekönnyű citromos ricotta torta

Mitzi von Küche

2020. június 24. - Mitzi von Küche

A Lepcsánkparty gasztroblog hetedik születésnapját ünnepeljük ezzel a könnyed nyári ricotta-tortával. Bár az időjárás egyáltalán nem nyárias, az állandó esők és a 98%-os páratartalom miatt inkább a monszun-évszakra hasonlít, de ezzel a csodás desszerttel hamar felvidulunk.

ricottatorta5_1.jpg

 Milyen is ez a torta? Üdítő hatású, könnyű, nem zsíros, halas ételek után pedig kimondottan jólesik. És ha még elárulom, hogy pofonegyszerű az elkészítése is, biztosan sokak tetszését elnyeri majd.

Három tojásfehérjét felhabosítok kézi habverőgéppel egy csipet sóval, a három tojássárgáját 10 dkg cukorral felverem, egy kis vaníliapasztát és egy nagy citrom kifacsart levét adok hozzá. Ezután következik 30 dkg ricotta /egy doboz általában 250 grammos/. Alacsony fordulatszámon jól összekeverem, majd 2 evőkanál olaj és 5 dkg liszt is kerül a tojássárgájás keverékbe. Végül a felvert tojásfehérje következik, amit óvatos mozdulatokkal kell elkeverni. A keveréket egy kivajazott, kilisztezett piteformába simítottam.

ricottatorta1.jpg

 Az időközben 170 fokra /légkeveréssel/ előmelegített sütőbe tettem a tortát kb. 40 percig. Gyönyörűn feljött, le is fotóztam a sütőben, mert később lejjebb megy a teteje, mint általában a felfújtaknak.

ricottatorta2.jpg

 Porcukorral meghintve tálaltam.

ricottatorta3.jpg

Mellé kék áfonyalekvárt kínáltam.

ricottatorta5_1.jpg

Egyszerűen isteni...

ricottatorta4.jpg

Hozzávalók:

3 nagy tojás, 30 dkg ricotta, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg liszt, 1 nagy citrom kicsavart leve, csipet só, egy löttyintésnyi vaníliapaszta /vagy 1 csomag vaníliás cukor/, 2 evőkanál étolaj. A forma kikenéséhez vaj és liszt, a tálaláshoz porcukor.

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr5315905342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2020.06.26. 21:49:26

Hehehe. Tangónak annyira ízlik, hogy szólni sem tud.:D

Tangó Suszter 2020.07.09. 08:02:11

@látjátok feleim szümtükkel: Valami megzavarhatott s mire visszatértem már kikapcsolt a teló.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2020.07.09. 09:21:39

@Tangó Suszter: Köszönjük szépen. Akkor nagyon -nagyon sok kellemes sütögetést kívánok Neked!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2020.09.17. 18:24:07

Holnap újra megsütöm, annyira finom...
süti beállítások módosítása