A receptet a neten találtam, először cseresznyével akartam megsütni, aztán a gyerek hazaállított egy zacskó sárgabarackkal, a piacon meg találtam elfogadható áron meggyet és mivel a savanykás gyümölcsöket úgyis jobban szeretem, ezek mellett döntöttem. Persze, bármilyen idénygyümölccsel jó lehet, nálam a szilva lesz még nagy esélyes.
Kb. 1 kis pohárnyi zsíros tejfölt összekevertem egy nagy bögrényi búzadarával, ennek állnia kellett egy órát, hogy a gríz megszívja magát.
Közben egy nagy bögre cukrot kikevertem 3 tojással, egy másik edényben pedig egy nagy bögre lisztet átszitálva egy kávéskanálnyi sütőporral összekevertem.
Amikor eltelt az egy óra, a grízes keverékhez kavartam a tojásosat reményeim szerint csomómentesre (mivel este 1/2 10 volt, nem mertem beindítani a robotgépet, mert a fölöttem lakók kiátkoztak volna az Anyaszentegyházból), utána a liszteset és belekevertem a kimagozott meggy nagy részét.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöttem a masszát és a tetejére sorakoztattam a félbevágott sárgabarackot és a maradék meggyet, aztán előmelegített sütőben lassan megsütöttem.
Este 11-re lett kész, egy kis kockányit mertem csak tesztelni belőle, de másnap ezt reggeliztük a gyerekkel és jelentem: bevált.
Könnyű kis nyári sütemény, ízlés szerinti gyümölccsel. Süssétek meg!