recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Mandulás pisztrángfilé ananászos rizzsel

Mitzi von Küche

2020. október 21. - Mitzi von Küche

 Milyen elegánsan hangzik! Akár éttermi étlapról is szívesen választanám - de nagyon rövid idő alatt otthon is elő lehet állítani ezt az igazán finom halételt.

manpisz8.jpg

Szép pisztrángderék-filéket kaptam, kb. 40 dekát, besózva, citromlével megspriccelve egy órát álltak. 

manpisz1.jpg

 Serpenyőben, vajon sütöttem, de előtte még egy kis színes borsot tekertem a halszeletekre. Három perc sütés az első oldalnak,

manpisz2.jpg

 szűk három perc a másik oldalnak. Látszik, hogy milyen remekül megpirult a halak bőre /ropogós és nagyon egészséges a pisztráng bőre, érdemes ezt is megenni/.

manpisz3.jpg

 A forró vajjal leöntve tálra raktam a halszeleteket.

manpisz4.jpg

 Közben megfőztem a rizset /elektromos kuktámban kerek hét perc volt/, összekevertem apróra vágott ananásszal. A salátakeveréket Sylt-szigeti szósszal ízesítettem - nagyon finom szósz, eddig még nem készítettem el magam /de már tudom a receptjét/.

manpisz5.jpg

 A pisztrángfilét megszórtam pirított mandulaforgáccsal.

manpisz6.jpg

 És már elő is állt a delikát ebéd. Mivel a pisztrángfilék nagyok voltak, kevesebb és nagyobb szálkát tartalmaztak, pillanatok alatt meg tudtunk birkózni velük, halkedvelőknek ez nem akadály...

manpisz7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr1316239274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása