Milyen elegánsan hangzik! Akár éttermi étlapról is szívesen választanám - de nagyon rövid idő alatt otthon is elő lehet állítani ezt az igazán finom halételt.

Szép pisztrángderék-filéket kaptam, kb. 40 dekát, besózva, citromlével megspriccelve egy órát álltak.

Serpenyőben, vajon sütöttem, de előtte még egy kis színes borsot tekertem a halszeletekre. Három perc sütés az első oldalnak,

szűk három perc a másik oldalnak. Látszik, hogy milyen remekül megpirult a halak bőre /ropogós és nagyon egészséges a pisztráng bőre, érdemes ezt is megenni/.

A forró vajjal leöntve tálra raktam a halszeleteket.

Közben megfőztem a rizset /elektromos kuktámban kerek hét perc volt/, összekevertem apróra vágott ananásszal. A salátakeveréket Sylt-szigeti szósszal ízesítettem - nagyon finom szósz, eddig még nem készítettem el magam /de már tudom a receptjét/.

A pisztrángfilét megszórtam pirított mandulaforgáccsal.

És már elő is állt a delikát ebéd. Mivel a pisztrángfilék nagyok voltak, kevesebb és nagyobb szálkát tartalmaztak, pillanatok alatt meg tudtunk birkózni velük, halkedvelőknek ez nem akadály...

