Csábító a manapság kapható sokféle steak, sokszor nem is tudja az ember, tulajdonképpeen mit is tiszteljen benne. A mai marhahússzelet '30 napig érlelt black angus rumpsteak' hangzatos névre hallgatott, vastag zsíros szegélyéről lehet megismerni. Így nézett ki:
Borzasztó egyszerű az elkészítése: a hússzeleteket frissen őrölt borssal megszórom, olivaolajjal vékonyan bekenem és szobahőn állni hagyom egy jó óra hosszat. Mivel a sütése mindössze néhány percet tesz ki, érdemes a köret készítését hamarabb elkezdeni. A steaket én legjobban gombával és sült krumplival együtt szeretem, így most is ezeket készítettem. A megmosott, nagyobb darabokra vágott gyönyörű friss nagy csiperkegombát nagyobb darabokra vágtam, minimális olajon pirítani kezdtem, majd enyhén besóztam, friss rozmaringgal, kakukkfűvel és frissen őrölt borssal ízesítve lefedve megsütöttem.
Közben az air fryerben /légkeveréses fritőz/ az előkészített vastag hasábkrumplit is elkezdtem sütni.
Öntöttvas grillserpenyőmet előmelegítettem a túzhely maximális hőfokán. Vigyázni kell, nehogy a nyelénél fogva nyúljunk a serpenyőhöz, mert nagyon forró. A hússzeleteket beletettem és el nem mozdultam a tűzhely mellől, mert mindössze három perc után meg kell fordítani.
A másik oldalnak is három percet kell sülni, a végén még egy kis vajat teszek a tetejére - és már el is készült!
Nem szabad elfeledkezni a pihentetésről, legalább öt percig várni kell, én csak ekkor szoktam sózni a szeleteket.
Nézzük csak, hogy néz ki felvágva: szaftos és rózsaszín a belseje.
És a tányéron:
Finom így együtt. Mivel egyenként 30 dekás szeletek voltak, maradt egy kicsi vacsorára is: hidegen legalább annyira ízlett...