recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Quiche garnélarákkal

Mitzi von Küche

2022. június 23. - Mitzi von Küche

Nagyon előkelően hangzik, elegáns - mint általában a franciás fogások - és nagyon egyszerű az elkészítése. Ünnepi alkalmakra biztos siker a quiche (ejtsd: kis), azaz a francia töltött pite. Ha pedig rákkal készítjük, garantáltan finom lesz.

0efc7da2-3609-4c38-9b1b-e8a55ff8708f.jpeg

Argentin vörös rákot vettem elő a mélyhűtőmből: nagyon kényelmes, mert hámozott és nyersen fagyasztott, ami fontos, mert sokkal finomabb, mint az előfőzött rákok. Érdemes 1-2 órát pácolni, só, zúzott fokhagyma, chilipehely és citromlé sgeítségével.

64b84e38-540b-4a96-8944-a4f57013bc7f.jpeg

Kevés olajon megpárolom a rákokat - pár perc elég nekik és félreteszem hűlni.

36e53500-053c-4f81-8c43-60824b7435c5.jpeg

A sütőt bemelegítem 180 fokra légkeveréssel és nekilátok a rétestészta előkészítésének, ami igazán egyszerű: a nedves konyharuhára fektetett réteslapokat egyenként olvasztott vajjal bekenem egy ecset segítségével és a piteformába rakom. Rá a következő vékony lapot, kicsit elforgatva téve a tálban és így tovább, általában nyolc réteslapból áll egy csomag. 

33a35f15-cfa6-435c-9a04-a286d223bf0b.jpeg
Egy nagy doboz /500 grammos/ jó minőségű mascarponét elkeverek egy tojással, 5 dkg reszelt pecorino sajttal /vagy parmezánnal/ sózom, borsozom, ízesítem még egy kis provanszi fűszerkeverékkel. Egy kis tejszínnel lazítom a masszát, majd belekeverem a rákot - olyan nagyok voltak, hogy két-három darabba vágtam. A rákok ízes sütőzsiradékából is adtam egy kicsit a keverékhez, majd a piteformában várakozó réteslapokra öntöttem.

314c17b6-78b1-4020-8da5-e43f97123a20.jpeg

A sütőben 30-35 perc körüli időt töltött a tál. Amikor elkészült, a kikapcsolt sütőben hagytam a tálalásig, jó meleg is maradt. 

a361bd6a-e836-4842-8b02-20cab3872c97.jpeg
Nagyon guszta lett a quiche, a tányéron is jól mutatott a lazac és a párolt zöldségek mellett. Önmagában is kitűnő előételnek vagy könnyű vacsorára kínálva.

cd20987a-9f13-44ff-a336-cca8c285819f.jpeg

 

4715b051-5a50-45a3-9c19-847f75ba7539.jpeg

A garnélás quiche hozzávalói: 1 csomag rétestészta, 5-6 dkg vaj, 25 dkg tisztított, nyersen fagyasztott garnélarák, 500 g mascarpone, 50 g pecorino vagy parmezánsajt, 0,5 dl tejszín, 1 tojás, só, bors, chilipehely, 2-3 gerezd fokhagyma, provanszi fűszerkeverék, citromlé, a rákok sütéséhez olaj.

Lazac és tengeri herkentyűk cataplanában

Mitzi von Küche

Elsősorban tisztázzuk, mi is az a cataplana: két összekapcsolt félgömbből álló főzőedény, Portugáliából, közelebbről a déli Algarvéből származik, hasonlít a magyar diszkoszra. A portugálok szívesen készítenek benne egytálételeket. Ez a cataplana évekig feküdt a spájzom legfelső polcán - épp itt volt az ideje, hogy kipróbáljam.

e9a7a866-fa51-4fa7-84a6-58b73e2f96c6.jpeg

A kipróbálást tengeri dolgokkal képzeltem el, mintha Portugáliában lennénk. Csodás fadobozos, nyersen fagyasztott héjas nagyobb spanyol rákok, kagyló /héj nélküli/ és két szelet lazac volt a kiindulás. Szükségem volt még hagymára, fokhagymára - már kapható a friss, idei is - és olivaolajra.


6dfe62d2-6dff-444c-92d1-ec65f8ffcae7.jpeg

 De helyezzük az egészet egy kis krumpli-alapra, egy löttyintésnyi olivaolajra egy nagy, apróra darabolt hagyma és négy vékonyra szeletelt burgonya került.

d25f277c-2175-490b-9f1a-fa79db78b819.jpeg

 Erre tettem a feldarabolt lazacot, egy kis édes chiliszósszal megöntözve - fúziós lesz ez az étel, akárki meglássa... 

7ab353cd-3260-4ca8-8089-96fbf0e81f7e.jpeg

 Következtek a kagylók és a rákok, két fej új fokhagyma cikkekben, majd bőségesen meglocsoltam paradicsomszósszal, ami csak egy kis sóval és borssal lett ízesítve. Néhány kanál vizet adtam még hozzá.

25e6e443-f284-403c-8470-f6f739b45780.jpeg

 A két félgömböt összezárva a 180 fokra előmelegített sütőbe raktam a cataplanát. Kb. egy óra hosszáig tartózkodott odabenn.

1b011ef2-0647-47c7-b4c7-2745747143c9.jpeg

 Egész jól nézett ki az elkészült étel, amelynek neve sincs, de finom lett.

e36f7b11-fed0-448a-93be-1cc71ec38b30.jpeg

Apró szépséghiba, hogy a sütés végén ellenőrzésképpen kinyitott cataplanát többé nem tudtam összecsukni... Ezt még meg kell szerelni, hogy jobban bírja a strapát, mert érdemes lesz benne sütni-főzni.

Báránycomb

Mitzi von Küche

Ez volt az első találkozásom a báránycombbal a konyhámban. Zsenge bárány elülső combját lapockával kaptam ajándékba és valami finomat akartam készíteni. A bárányt nagyon szeretem, étteremben is szoktam rendelni, bár sokszor nem olyat kapok, amit elképzeltem... Ez a báránycomb viszont remekül sikerült. 

73b72057-29af-4dc2-8d94-4d16b0f06352.jpeg

 Zsenge volt a hús, így csak egy óra hosszat pácoltam borsozva, fokhagymát rápréselve, friss rozmaringgal és citromhéjjal ízesítve, olivaolajjal meglocsolva.

adda22cc-afd3-4c52-97dc-8cc5a58e2100.jpeg

 Besózva sütőzacskóba helyeztem a combot, mellé egy nagy fej négybe vágott hagyma és pár gerezd fokhagyma került.

c5796db0-2fbd-47b6-9dec-116060d404fb.jpeg

 Néhány krumplit is a zacskóba tettem kisebb darabokra vágva, újabb rozmaringágakkal - a bárány és a rozmaring nagyon jó barátok. Egy citrom levét és kb. egy deci vizet is öntöttem a zacskóba.

59aba2a0-5204-40a3-b6e4-ec29fee885c2.jpeg

 160 fokra /légkeveréssel/ előmelegített sütőbe raktam a tepsit, a sütőzacskót lezártam ée néhány helyen hústűvel kilyuggattam. Majdnem két órát párolódott - sült a sütőben.

0cdc9503-3343-4075-9ea1-8cfd4cc2f633.jpeg

 Vajpuha lett, a csontok is könnyen kijöttek, a krumpli is kellemesen megpirult.

31cdcf9e-484e-4b28-88af-305e8cb198f5.jpeg

 Még egy kis cékla került mellé. Isteni finom lett, görög ízeket idézett a báránycomb.

a5cc9678-bc9c-4bce-af6c-bfefe7417c6b.jpeg

 

 

Jakabkagylós szélesmetélt

Mitzi von Küche

 Ritka csemege mifelénk a Szentjakab-kagyló, általában mélyhűtve lehet beszerezni néhány nagyobb üzletben. Most kisebb méretű kagylókat kaptam, de ennek is nagyon örültem.

5482346f-ec2e-4889-9fd5-483a35d449a9.jpeg

Így nézett ki a csomagolásban. Normál hűtőben kiolvasztottam. 

1a6d480f-966c-40b6-9dc4-9159a09fbb49.jpeg

 Enyhén besóztam, borsoztam a kagylókat, amelyeken a piros korall /ikra/ is rajta volt, majd chilipehellyel meghintettem és egy fej kisebb fej fokhagymát is rápréseltem. Összekeverve állni hagytam egy órácskát.

153f671d-3ae1-4dd3-a1e0-1f8c59ec88ed.jpeg

 Ebédidő közeledtével forrásban lévő sós vízbe tettem a szélesmetéltet, azaz olasz nevén a tagliatellét és megfőztem kb.10 perc alatt. Szívesen használom mediterrán ételekhez a durumliszttel készülő olasz tésztaféléket, mert nem főnek szét, nem kell leöblíteni sem.

800dd5ba-8f72-4db3-bca4-95b7a34067a7.jpeg

 Reszeltem egy kis pecorino sajtot /de a parmezán is tökéletes/. Az elkészült tésztát összekeverve egy kis tejszínnel és pecorino sajttal nagyon finom ízhatást érhetünk el egyszerű módon.

fa2dba7d-974d-4873-a660-1265ee9ea615.jpeg

 A fésűkagylókat olivaolajban megsütöttem, egy kis olasz fagyasztott zöldfűszerkeverék és további darabolt fokhagyma társaságában. Fokhagymából érdemes sokat tenni minden kagyló, rák és tintahal mellé, mert nagyon finom ízt ad. A kagylók sütése viszonylag magas hőfokon történik, kb. két percig az egyik és ugyanannyi ideig a másik oldalukon. Ha túl sokáig sütjük a kagylókat, megkeményednek - erre vigyázni kell.

5b658441-d156-4a1e-a980-10c1550924c0.jpeg

A sütéshez használt ízes olivaolajat szintén a tésztára öntöttem, összekevertem vele és ráraktam a kagylókat. Mellé citromot is tálaltam. Kb.10 perc alatt el is készült a fincsi mediterrán ebéd.

5482346f-ec2e-4889-9fd5-483a35d449a9.jpeg

Egészben sült bélszín

Mitzi von Küche

Ünnepre való különleges finomság a bélszín. Egészben sütni elég nagy odafigyelést igényel, mert értékes hús, nem szeretnénk elrontani.

7369df10-d9b5-42a4-b56e-4551119ade92.jpeg

Szeretem bepácolni a húst pár napra, mert így lesz ízes a végeredmény. Az én régi, jól bevált pácolási módszerem: őrölt borssal meghintem, mustárral bekenem a húst, néhány babérlevelet rakok mellé és olajjal jól bekenve, fóliával lefedve a hűtőbe teszem, naponta kétszer megforgatva.

50f5b8dc-f52c-4483-b4af-82aad20abe10.jpeg

 Az elkészítés napján jókor kiveszem a húst a hűtőből, hogy szobahőre melegedjen. Letörlöm a pác nagyját egy papírtörlővel. A második fontos dolog a bélszín körbepirítása. A vastag feji részt különválasztva minden oldalról megkapattam a húst egy felforrósított serpenyőben.

48c4fbdf-a2e5-466f-9c12-0b02019dbb39.jpeg 

Közben előmelegítem a sütőt 180 fokra légkeveréssel. A kérgesített húsra rozmaringleveleket teszek és az alufóliával bélelt tepsibe rakom, körülbelül húsz percre, ha mediumra, azaz közepesen átsültre, félangolosra szeretném sütni. 

d1a1383b-7b9a-4790-8714-71c6aa06bba5.jpeg

 Amikor tapintással úgy érzem, hogy éppen rugalmas, kiveszem a húst /a bélszín fejét még kb. 4 percig még a sütőben hagyom / és következik a harmadik fontos dolog, a pihentetés. Nagyon fontos, hogy a húsban a szaft jól benne maradjon, ezért a tálalás előtt legalább 15-20 percet hagyni kell pihenni, esetleg közben megfordítani.

bb0634c6-7bf9-48c7-b561-d1cc6511d47a.jpeg

 Felvágni is csak a pihentetési idő letelte után érdemes. Szépre sikerült.

88b26c0a-a41b-44ca-9420-7b9f87434977.jpeg

 Erdei gyümölcsszósszal és krokettel tálaltam.

2d67522e-b5af-4633-9485-40d4befd7bff.jpeg

 

 

 

Csirkemell baconban sütve

Mitzi von Küche

Úgy sütni a csirkemellet, hogy puha és szaftos legyen, nem egyszerű feladat. Többféle módszert is kipróbáltam az idők folyamán, ez a mostani kísérlet nagyon biztatóra sikeredett.

e6070b0b-d5cf-4d04-86c3-3cd2c579837e.jpeg

Két darab kicsontozott fél csirkemell volt a kiindulási alap, fűszerezve sóval, frissen őrölt borskeverékkel, egy kis provanszi fűszerkeverékkel és préselt fokhagymával.

e85f373c-0408-4857-80f1-8168c86cecb4.jpeg

Bacon-csííkokba bugyolálva a húsokat a porcelán sütőtálba tettem. 

b8353611-2e2c-4213-ae86-1040aff5fc8a.jpeg

Körberaktam félig főzött kelbimbóval. Kevés vizet aláöntve, alufóliával lefedve 180 fokos sütőbe helyeztem a tálat.

a07d5519-3b0e-42c5-939f-42dfadc2a37a.jpeg

Cirka negyven percet töltött a hús a sütőben, a végén még 5-6 percet pirítottam a sütőt grillfunkcióra átkapcsolva. Pillantsunk csak be a sütőbe - pont jó lesz.

040eb62f-940f-4af0-81cd-ba8e6722e7cc.jpeg

Közben egy kis sárgarépát is pároltam, hogy színesítsem a körítést.

2476b385-1c23-481c-b94d-b5edf0788d90.jpeg

Már a látvány is guszta a tányéron, friss, egészséges zöldségek körítik az ízes csirkemellet.

05b18105-6ff6-4b7b-a577-52f00c39c8fa.jpeg

Lássuk felvágás után! Olyan puha lett, amilyennek elképzeltem, a bacon pedig plusz ízeket adott a csirkemellhez.

39df19df-8d2c-4515-aed6-4c1f8a3d2f88.jpeg

Vörös márna krumplisalátával

Mitzi von Küche

Mediterrán kalandozásaim egyik kedvence volt a vörös márna. Viszonylag kisméretű, nagyon finom ízű hal. Megörültem, mikor megláttam idehaza, bár mélyhűtve és pici méretben. Ezt ki kell próbálnunk itthon is!

f711d880-3df6-457d-91a2-054d19b06b1b.jpeg

 Így néztek ki a márnafilék a vákuumcsomagolásban. Jól látszik vörös színük.

60654e99-483f-45e9-90d4-5ffab6355a11.jpeg

 Porcelántálba téve sóztam, borsoztam, citromlével meghintettem és olivaolajjal is meglocsoltam.

A sütő grillfokozatát kapcsoltam be és kb. 15 percig sütöttem /picik és vékonyak a halfilék, elég volt ennyi idő/.

5c568655-7151-45df-9921-870734f15be7.jpeg

Egy finom  hagymás krumpisalátát készítettem mellé, előrelátóan még előző nap. A hajában meggőzölt krumplikat     /így a  legfinomabb a krumpli!/ hámozás után felkarikáztam, besóztam, finomra vágott hagymával összekevertem. Kevés tejfölöm volt csak, ezért egy kis vízzel felhígítottam - és így egy remek állagú szószt kaptam. Még be kellett állítani a végső ízt, egy kis porcukor /vagy folyékony édesítőszer/ és egy teáskanál ecet segítségével. Jól összekevertem és a hűtőbe tettem - másnap ettük a márna mellé a jól összeért krumplisalátát.

df1e7e26-cdc1-4660-8f06-d85a947fe609.jpeg

 Igaz, ami igaz, ez az összeállítás nem éppen mediterrán jellegű, inkább a német konyha juthat az eszünkbe róla, de nagyon finom volt így együtt.

fd231a09-4521-4a37-bd34-d93a4970ca20.jpeg

 Kimaradt egy kevés hal és krumplisaláta, gondoltam egyet és a halat apró darabkákra vágva összekevertem a salátával. Vacsorára ezt ettük, kiváló volt.

6460f83c-de43-42f8-9a82-d40d877907e3.jpeg

Zöldséges rizses hús

Mitzi von Küche

Újabb gyerekkori kedvencünk került fel étlapunkra, retro a javából. A rizses hús nálunk mindig zöldségekkel együtt készül - sokkal finomabb így. Ez nem a bácskai típusú, ez magamfajta zöldséges-rizses hús: sárga- és fehérrépával, zellerrel, karalábéval és zöldborsóval.

3548cf11-098c-40aa-94da-5228dd366e3d.jpeg

 Sokan használnak már elektromos kuktákat, multicookereket, de elég kevés hozzájuk a jó recept. Nekik is segíteni szeretnék most is egy nagyon könnyen kivitelezhető recepttel, ami a család minden tagjának biztosan ízleni fog. 

A kukta belső edényébe szalonnát kockázok, bekapcsolom 'Fry' /vagy más pirító, sütő/ programra. Amikor kezd kisülni a zsír, mehet rá egy fej felaprított hagyma, amit megdinsztelek egy-két keveréssel. Ezután következhet a hús, kockára vágva. Most csirkemellet használtam, de kiváló csont nélküli csirkecombból vagy sertéscombból, -lapockából is. Fedél nélkül kell pirítani.

ad321ae3-5918-4785-88e5-fe58152833c0.jpeg

 A hús pár perces pirítása után következhet az ízesítés: só, bors, pirospaprika, pár gerezd tört fokhagyma. Most a rizset kell beletölteni az edénybe, ízlés szerinti mennyiségben - a pirítás folytatódik közben és a fedőt se tegyük rá.

3797c2ce-5c96-4519-850f-df014ea68a98.jpeg

 Felöntjük vízzel és mehetnek bele a zöldségek is. Most - nagy könnyebbségemre - mélyhűtött zöldségkeveréket tudtam használni, amelyben répa, petrezselyemgyökér és zöldborsó volt, így megúsztam a zöldségtisztítást. Jól összekevertem egy fakanállal és megkóstoltam, utána kell-e ízesíteni. Egy kis só még mehetett bele. Ekkor kikapcsoltam az elektromos kuktát, majd újra bekapcsoltam - ezúttal 'Stew' /Párolás/ üzemmódra /vagy lehet 'Rice' /Rizs/ programon is készíteni/, az időbeállítás 20 perc. Természetesen a fedőt ekkor már rátesszük, lezárt szeleppel, hogy a kuktafunkció beinduljon.

460c78e4-7ba5-4bba-a1f9-74944a2ad567.jpeg

  A főzési idő letelte után meg szoktam várni, amíg magától távozik a gőz /amit elektromos kukta esetén észre sem lehet venni - semmi sziszegés, kifújás nincs/ és csak ekkor nyitom ki a fedőt, ami már könnyedén megy.

1723552f-fa8a-4a57-81dc-1b3fdf01e1ec.jpeg

 A zöldséges rizses hús zaftos, ízes, kicsik és nagyok is szeretik, igazi komfort-étel.


3548cf11-098c-40aa-94da-5228dd366e3d.jpeg

 És most lássuk a következő alkalmat, amikor sertéslapockából készült a rizses hús, friss zöldségekkel és egy zellerlevéllel - látszólag nincs sok különbség a két tál között, persze, ízben tapasztalható volt. A lapockából készült étel zsírosabb lett.

18d9b0ab-a32b-490f-a6a8-a1cc6fe20e52.jpeg

A friss zöldségek azért hozzák a gazdag ízeket, ha van időnk, érdemes ezeket használni. 

60fcad31-257b-498b-8f15-08ad8db7bcde.jpeg

Baconos fasírtgolyók párolt sárgarépával

Mitzi von Küche

 Divatos kifejezéssel élve, ez egy valódi komfort-étel. A fasírt és a párolt sárgarépa együtt gyerekkori kedvencem, az ízhatást fokozza még a krumplipüré. És a baconos csavar megkoronázza az egészet.
c975e93e-0d34-49e1-af38-51c99b0f7971.jpeg

Fél kiló darált sertéshúsba bedolgoztam egy szelet tejben áztatott és kifacsart rozskovászos kenyeret és egy tojást. Ízesítettem sóval, frissen őrölt borssal, őrölt köménnyel, egy kevés pirospaprikával és egy gerezd préselt fokhagymával (persze, lehet több kenyeret/zsemlét is beletenni).

f131033d-ff9c-4a9a-a4f8-eddbe968793f.jpeg

 Gombócokat formáztam, 12 darab lett.

af2f7797-9e95-4868-9372-6f0d3a183238.jpeg

A húsgolyókat vékonyra szeletelt baconcsíkokba göngyölve a muffinsütőbe tettem. Nem kell alá semmi, mert a bacon kellően zsíros és nem ragad le a fasírt a sütés közben. 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel sütöttem, míg szép piros színt kapott, kb. 40 percig. 

b404bf5f-5e8e-4442-97d8-70f8677218d5.jpeg

 Közben négy darab tisztított sárgarépát megreszeltem, enyhén besózva közepes lángon lefedve pároltam. Nem szükséges cukrot adni hozzá, mert a mai sárgarépák, karották így is eléggé édesek.

87ba088f-b7cc-408f-ac79-a7e7bca92304.jpeg

 A felkockázott krumplit sós vízben feltettem főni. A sárgarépa pár perc alatt elkészült, a krumplinak - elég sok volt - negyedóra kellett a puhuláshoz.

df946512-2dac-4c29-81a2-91acf7e6ac59.jpeg

Közben egy pillantás a sütőbe: jól alakulnak a fasírtgolyóbisok. 

ae052b7e-d63e-4100-be25-46aa93ed305e.jpeg

  Az utolsó fázis következik, a krumpli áttörése. A legjobb eredményt a klasszikus krumplinyomóval érhetjük el. Az áttört krumplit összekevertem vajdarabkákkal, megöntöztem tejszínnel, simára kevertem.

fcd9b973-ebf0-45ac-abe8-d52b29e61f44.jpeg

 Még egy kis tejfölt is adtam hozzá - nagyon jót tesz a krumplipüré ízének.

43d47a35-723b-4f00-b659-0bb89353a96b.jpeg

 A göngyölt fasírtgolyók elkészültek. Máris kivettem a muffinsütőből, hogy tovább ne süljenek.

045cce3d-75ce-4c7d-bcf2-ee293955c404.jpeg

Ízesek és puhák lettek, a répa és a krumpli remekül passzolt hozzájuk. Egy-két darab maradt vacsorára, hidegen is kiváló volt. A muffinsütő használata nagyon leegyszerűsíti a fasírt sütését, nem kell bő zsírban/olajban sütni, mellette állva - guszták és különösen jó ízűek lesznek a baconba csavart fasírtgolyók.

7e9e1286-7620-4c83-911b-7a2d2b0728f7.jpeg

A legközelebbi alkalommal kukoricás rizzsel tálaltam a fasírtgolyókat - de a párolt sárgarépa nem maradhatott el.

65e34a99-ddee-4dd3-98a7-d938d8deb38a.jpeg 

Oldalas sütőzacskóban

Mitzi von Küche

A hideg időszakban kellemesen melengető ételekre vágyunk, az új év közeledtével pedig sertéshúst illik fogyasztani. A finom sertésoldalas egy jó krumpifőzelékkel nagyon jól tud esni. 

A csont nélküli sertésoldalas-darabot sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítettem és az oldalas jó barátjával, a fokhagymával is jól bedörzsöltem.

ff1db12f-3072-4b2e-82fe-d0f2dc99b025.jpeg

 Sütőzacskóba tettem - ami az én egyik barátom a konyhában - a hús mellé raktam még egy fej félbevágott fokhagymát, melléöntöttem egy deci vizet is és lezártam. Ki is lyuggattam a tetejét, ahogy kell.

4b53399c-d96b-4d86-bc23-511d25651a71.jpeg

 A sütőben 180 fokon, légkeveréses funkción kb. egy órát töltött.

9876c370-da8e-4ed7-bc81-a167a460bfbb.jpeg

 Ekkor felnyitottam a sütőzacskót és a sütőt grill-funkcióra állítva még kb. 5 percig pirítottam az oldalast, hogy egy kis színt kapjon.

f7dffd6e-b77d-4af8-8904-256b7fc4422f.jpeg

 Nem a szokásos, sütőben szinte szárazra sütött oldalas volt a cél. A fő szempont volt, hogy ne legyen száraz a hús. A sütőzacskóban való párolva sütéssel ezt remekül el lehetett érni.

c24ede85-ff7f-40f8-8753-d6a41a0f5416.jpeg

 Időközben a krumplifőzelék is elkészült, babérlevéllel és egy kiskanál ecettel ízesítve, kis tárkonnyal és petrezselyemzölddel megszórva.

3d15ca56-ab73-473c-8a78-59408a90ad6f.jpeg

 Igazi komfort-étel, kellemesen puha, zaftos, ízletes oldalassal. Így is lehet oldalast készíteni.

592c9892-23b2-4658-9d68-4d43b571c1a6.jpeg

süti beállítások módosítása