recept-sztorik

Lepcsánkparty

Utolsó kommentek:

Tangó Suszter 2020.01.21. 14:59:16

@Tangó Suszter: a Gugli úgy is kiadja

Bejegyzés: Sajtos csiga

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2020.01.20. 19:14:30

@Tangó Suszter: Köszönjük. Hát persze, hogy ősrégi sajtoknak olvastam...

Bejegyzés: Sajtos csiga

Tangó Suszter 2020.01.20. 13:33:39

Gondoltam itt a legjobb helye a következő infónak. Guglizzatok meg: őrségi sajtok. Többféle műhely van, érdemes böngészni.

Bejegyzés: Sajtos csiga

Kedélyes Paraszt 2020.01.03. 09:49:22

@kocsmagomba: en tavaly karacsonyra csinaltam hasonlo kajat. ponty, keszeg, karasz, harcsa alaple lepaszirozva. harcsafilet apritogepben ledaraltam, fasirtszeruen fuszereztem, husgombocokat formaztam beloluk. sajat szedesu ordogszekeret lepiritottam, majd a halleban foztem, kesobb a gombocokat is beletettem. egesz jo lett.

Bejegyzés: Az egyik legfinomabb magyar hal: a süllő

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2020.01.02. 16:13:58

@Attilajukkaja: Köszönöm. Ünnepi alkalomra is készült, csak mára időzítettem - de hát ma is még majdnem ünnep van :)

Bejegyzés: Vadraguleves

Attilajukkaja 2020.01.02. 13:16:14

Hú, ez nagyon jól néz ki, de én valami ünnepi alkalomra készíteném el, mert nem holmi hétköznapi étek. :o)

Bejegyzés: Vadraguleves

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2020.01.01. 21:50:07

@Andrass9: Köszönjük és viszont kívánjuk! Sok finomságot az új évben!

Bejegyzés: Az egyik legfinomabb magyar hal: a süllő

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2020.01.01. 18:17:49

@Tangó Suszter: Ez egy remek recept! A zeller többre hivatott zöldség, mint ahogy idehaza szerepel.
Boldog új évet kívánunk!

Bejegyzés: Sváb krumplisaláta

Tangó Suszter 2019.12.31. 22:55:47

Minálunk főtt szeletelt krupli, főtt szeletelt zeller, főtt krumpli, nyers félfőre vágott hagyma, és így tovább. Nyakon öntve a zeller ecetes-cukros meleg főző levével. Másnapra jó.

Bejegyzés: Sváb krumplisaláta

Benikuty 2019.12.25. 13:26:05

@bontottcsirke: A nyúzott szürkeharcsát kukorica lisztben, friss tojásban, panko morzsában forgatom, és ghí-ben sütöm magas hőfokon.

Boldog Karácsonyt kívánok !

Bejegyzés: Az egyik legfinomabb magyar hal: a süllő

kocsmagomba 2019.12.23. 21:32:51

@bontottcsirke: na jó...
Süllőt, fogast de akár lebőrözött harcsát is úgy sütök, hogy a panírt 250 kilométerre elviszem a helyszínről és mindenkit lenyilazok, aki szóba hozza.
Fenét.
Serpenyőbe gyengén alákent zsiradékon két oldalát, ennyi.
Vagy valami sütős megoldás, de csak ha nagy, egész darab, ha több idő kell az átsüléshez.
Panír???? Még liszt se.

Bejegyzés: Az egyik legfinomabb magyar hal: a süllő

kocsmagomba 2019.12.23. 21:20:05

@Kedélyes Paraszt: Hahó! :)
Csak szólok, hogy lassan 50 éve gombászok, szakértő nélkül ;) és főzök gombás ételeket. Tisztánlátás végett.... Ne kóstolgass engem! ;)
Valóban, a vargánya túl erős íz a halhoz. Bár most láttam valami receptet, ez konkrétan halgombóc, vargányás szósszal leöntve. Ezen még agyalok egyet, de ez sem tűnik meggyőzőnek.
@Attilajukkaja: jól látod

Bejegyzés: Az egyik legfinomabb magyar hal: a süllő

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.23. 20:32:23

Boldog Karácsonyt a Lepcsánkparty iróinak és összes olvasójuknak!

Bejegyzés: Az egyik legfinomabb magyar hal: a süllő

Attilajukkaja 2019.12.23. 14:21:12

@Benikuty:
Ugye? :o)
A kivételesent meg sem hallottam.

Bejegyzés: Az egyik legfinomabb magyar hal: a süllő

Benikuty 2019.12.23. 13:05:14

@Attilajukkaja: "A képen nem tűnik szarrá sütöttnek. " Kivételesen valóban nem.

Bejegyzés: Az egyik legfinomabb magyar hal: a süllő

Attilajukkaja 2019.12.23. 12:29:11

@Kedélyes Paraszt:
"fagyasztott gombat vegkepp nem engedunk ki"
Gondolom, fűszeres előpirítás közben magától is kienged.

@bontottcsirke:
"ha szarrá sütöd élvezhetetlen az íze"
A képen nem tűnik szarrá sütöttnek.

Bejegyzés: Az egyik legfinomabb magyar hal: a süllő

bontottcsirke 2019.12.23. 08:49:23

A süllőt rövid ideig 170 fokos olajban enyhe panírral kell kirántani, ha szarrá sütöd élvezhetetlen az íze.

Bejegyzés: Az egyik legfinomabb magyar hal: a süllő

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.12.23. 07:32:31

azert eszek csak sullot mert azt nem lehet etetni csirkeszaros maradék táppal mint a pontyot. ennyi.

Bejegyzés: Az egyik legfinomabb magyar hal: a süllő

Kedélyes Paraszt 2019.12.23. 07:02:52

@kocsmagomba: szevasz:) fagyasztott gombat vegkepp nem engedunk ki. lottyedt sz@rt kapsz. en mindig vagy fagyottan, vagy csak enyhen felengedve teszem a zsiradekba, porkoltbe, kezdem el fozni, sutni. akkor olyan lesz az allaga, mintha frissen hasznaltad volna fel.
az elozo cikket meg nem olvastam, de a halhoz ritkan illik a gomba szerintem.

Bejegyzés: Az egyik legfinomabb magyar hal: a süllő