Azt gondolom, hogy egy olyan hús mint a marha, többet érdemel annál, hogy csak pörköltként és vadasként készüljön el.
Például így:
A hozzávalók:
- Egy darab marhahús, egyben
- 3 fej hagyma szeletelve
- 1-2 kanál zsír (az istenért, ezt tényleg ne rontsa el senki olajjal!)
- füstöltszalonna
- fűszerek (nálam színesbors, kubebabors, bazsalikomlevél, fokhagyma) mozsárban eldörzsölve
- pár dkg gomba
- kevés húsleves-alaplé (ennek híján víz)
- 1-2 kanál tejföl
- 1 dl fehérbor
- 1-2 ek. paradicsomlé vagy sűrített paradicsom vagy nyári édes paradicsom
A körethez:
- spagetti
- 1-2 evőkanál vaj
- só, bors
- kevés vágott snidling
- zöldbab
A húst lehártyáztam, megszabadítottam mindentől, ami nem odavaló, majd sóztam, füstöltszalonnával megtűzdeltem és a mozsárban kis zsiradékkal eldörzsölt fűszerekkel bekentem, majd hagytam fél óráig pihenni. Addig felvágtam a hagymát és kis zsíron,meg a tűzdelésből kimaradt két szelet szalonnán elkezdtem dinsztolni a hagymát és a gomba felét, közben az edénybe tettem a húst és körbepirítottam. Felöntöttem kevés húsleves alaplével és fedő alatt, a levet apránként pótolgatva puhára pároltam. Amikor már majdnem készen volt, a maradék gombát is beledaraboltam. Amikor a hús teljesen megpuhult, kivettem egy tálra és vékonyra szeleteltem.
A visszamaradt szafthoz adtam 3 kanál tejfölt, kevés sűrített paradicsomot és fehérbort, majd a hússzeleteket beletettem a szószba és jól kiforraltam.
Spagettit és vajon párolt snidlinges zöldbabot (sárgahüvelyűt) adtam mellé köretnek.
És néhány kép a fázisfotózás szerelmeseinek: