recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Maracuja-fagylalt: frissítő a hőségben

Mitzi von Küche

2015. július 27. - Mitzi von Küche

A maracujáért odáig vagyok: az illata mesés, íze különleges, savanykás, más gyümölcshöz nem is tudnám hasonlítani - ki kell próbálni!  Madeirán kóstoltam először, ott sokféle fajtája terem és az utcán is árulják a kipréselt maracuja-levet: nagyon üdítő. Szerencsére néha idehaza is lehet kapni, olykor passiógyümölcs néven. A múltkor viszonylag tűrhető áron jutottam hozzá, így hat darabot is vettem.

image_296.jpg

Évinek köszönhetem a maracuja-fagylalt ötletét, amit némi változtatással készítettem el. Először is öt félbevágott gyümölcsből kikanalaztam a húsát és szitán átpasszíroztam, mert a fagylaltban nem mutatnának jól a gyümölcs sötét magjai. 
image_298.jpg

 Kevéske, de igen intenzív ízű, sűrű levet kaptam, amit egy kis édesítőszerrel édesítettem, majd hozzákevertem 2,5 deci habtejszínt. A mélyhűtőben még előzőleg behűtött fagylaltgépem tartályára ráraktam a tetejét és elindítottam a keverőt. Csak ezután kezdtem el a nyíláson át beadagolni a masszát, hogy ne fagyjon az oldalára. 30-40 perc keverést írnak elő, de ezúttal 10-12 perc is bőven elég volt a fagylalt elkészüléséhez.

image_299.jpg

A gép tartályából kikanalaztam a fagylaltot kis szilikonformákba  /három adag lett/ és a mélyhűtőbe tettem. Azonnal is fogyasztható, akkor lazább, krémesebb.

Kb. három óra hosszat fagyasztottam, majd a teraszon elfogyasztottuk a forró délutánon. A fagylalt tetejére még egy kis mézzel édesített maracujahúst kanalaztam díszítésül. 

image_300.jpg

Ha nem kapunk friss gyümölcsöt, maracuja gyümölcsléből is kiválóan elkészíthető. A következő projekt a narancs- és banánfagylalt lesz.

img_6618.JPG

És végül még egy madeirai látkép.

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr537639822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.07.27. 18:28:20

Közben a hőség átmenetileg alábbhagyott, de a maracuját ki kell próbálni.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2015.07.29. 08:24:06

Ezen a nyáron nagyon sok fagylaltot fogyasztottam...
Ez is mutatós :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.07.29. 17:37:12

@PO: És még fogsz is szerintem :)
Ezekkel a házi készítésű, adalékmentes (bár nem túl kalóriaszegény) fagyikkal jól lehet kísérletezni.
süti beállítások módosítása