recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Borítékolt lazac újratöltve

Mitzi von Küche

2015. október 19. - Mitzi von Küche

Új, őszi variációm a borítékolt lazacra. Rendszeresen szoktam készíteni, különböző változatokban, mivel rövid időbe telik az összeállítása és komplett ételt kapunk: hal + zöldség + körítés. Senki sem szeret hétvégén a tűzhely mellett rostokolni, a sütő végzi a dolgát és pazar a végeredmény.

img_7129.jpg

Itt láthatók az őszi hozzávalók a "saumon en papillote"-hoz, hogy a francia nevét is említsem e finomságnak. Három szép 20 dekás lazacfilé a derekából, padlizsán, csiperkegomba, paradicsom, vaj, rozmaring, plusz még a képen nem szereplő krumpli.

img_7119.jpg

Egy ív sütőpapírt kiterítek, a közepére két kis kockányi vajat teszek, erre jön a hal, amit előzetesen természetesen besóztam, borsoztam és citromlével meghintettem, majd kétoldalt pár karika krumpli. Ráteszem a padlizsánkarikákat besózva, majd néhány karika paradicsom következik: ők ketten nagyon jó barátok. A lazac alsó és felső végéhez a kettévágott gombafejeket rakom. Koronaként a lazacra egy ágacska rozmaring kerül, még egy laza sózás, végül fokhagymás fűszervaj-kockákkal fejezzük be az építkezést.

img_7122.JPG

Most következik az én régi trükköm, az összehajtogatott zacskó rögzítése tűzőgéppel. Kis helyet hagyok a keletkező gőznek. 

image_325.jpg

Az alábbi kép azért szerepel, mert a zacskóra tett jelöléssel pontosan tudjuk, melyik kinek készül. Nálunk van, aki nagy padlizsánrajongó, más pedig nem szereti a paradicsomot - így kinek-kinek ízlése szerint lehet a csomagocskákat összeállítani.

image.jpeg

30 - 40 percet töltenek a csomagocskák a 180 fokra előmelegített sütőben. Tálaláskor mindenki maga bonthatja fel, hogy megnézze, mit rejt a borítékja. A zöldségekkel tálalt lazac mellé már csak egy kis madársaláta kerül vinaigrette-tel.

Facebook-on is megtalálhatók vagyunk, lehet keresni és lájkolni a Lepcsánkparty-t!

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr987885210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2015.10.19. 02:33:40

a krumpli milyen fajta? ...amúgy egyszerűen elegáns :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.10.19. 08:28:42

@Benikuty: Köszi. A krumpli sárga héjú, konkrétabbat nem tudok róla.

Benikuty 2015.10.19. 10:11:41

@Mitzi von Küche: azért ezt Kegyedtől nem vártam voltam :) Tessék nyitottabbnak, kíváncsibbnak lenni!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.10.19. 10:36:14

@Benikuty: Az én kíváncsiságom szinte határtalan, de ha egyszer nincs ráírva egyéb a zacskóra? Krumplit általában a Sp-ból veszek, mert ott különböző típusúak kaphatók - ellentétben a piacokkal, ahol az eladóknak fogalmuk sincs, miféle (pl. azt mondják: piros héjú - azt meg én is látom...).

Benikuty 2015.10.19. 13:15:54

@Mitzi von Küche: elfelejtettem, hogy érthetetlen módon, felétek a termelői oldal elég gyenge.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.10.20. 08:21:10

@Benikuty: Nem hiszem, inkább én nem találkozom a felhozatallal a város közepén.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.10.20. 09:04:12

Kedves Index2 olvasók! Már megint valami kavarodás lehet a szerkesztésben az Index háza táján, mert az Index2-ből megnyitva az utolsó kép nem ehhez a poszthoz tartozik. Keressétek a blogot: lepcsankparty.blog.hu , illetve a Facebookon is rajta van a Lepcsánkparty.
süti beállítások módosítása