Új, őszi variációm a borítékolt lazacra. Rendszeresen szoktam készíteni, különböző változatokban, mivel rövid időbe telik az összeállítása és komplett ételt kapunk: hal + zöldség + körítés. Senki sem szeret hétvégén a tűzhely mellett rostokolni, a sütő végzi a dolgát és pazar a végeredmény.
Itt láthatók az őszi hozzávalók a "saumon en papillote"-hoz, hogy a francia nevét is említsem e finomságnak. Három szép 20 dekás lazacfilé a derekából, padlizsán, csiperkegomba, paradicsom, vaj, rozmaring, plusz még a képen nem szereplő krumpli.
Egy ív sütőpapírt kiterítek, a közepére két kis kockányi vajat teszek, erre jön a hal, amit előzetesen természetesen besóztam, borsoztam és citromlével meghintettem, majd kétoldalt pár karika krumpli. Ráteszem a padlizsánkarikákat besózva, majd néhány karika paradicsom következik: ők ketten nagyon jó barátok. A lazac alsó és felső végéhez a kettévágott gombafejeket rakom. Koronaként a lazacra egy ágacska rozmaring kerül, még egy laza sózás, végül fokhagymás fűszervaj-kockákkal fejezzük be az építkezést.
Most következik az én régi trükköm, az összehajtogatott zacskó rögzítése tűzőgéppel. Kis helyet hagyok a keletkező gőznek.
Az alábbi kép azért szerepel, mert a zacskóra tett jelöléssel pontosan tudjuk, melyik kinek készül. Nálunk van, aki nagy padlizsánrajongó, más pedig nem szereti a paradicsomot - így kinek-kinek ízlése szerint lehet a csomagocskákat összeállítani.
30 - 40 percet töltenek a csomagocskák a 180 fokra előmelegített sütőben. Tálaláskor mindenki maga bonthatja fel, hogy megnézze, mit rejt a borítékja. A zöldségekkel tálalt lazac mellé már csak egy kis madársaláta kerül vinaigrette-tel.
Facebook-on is megtalálhatók vagyunk, lehet keresni és lájkolni a Lepcsánkparty-t!