Köztudott, hogy a magyar férfiak kedvenc étele a pörkölt és a paprikás. Ha megkérdezik őket, mit szeretnének enni, általában ez az első választás. Valami ilyesmi ihlette ezt a gyors borjúpaprikást is.
Fehér sós szalonnát kockára vágva kiolvasztottam,
megdinszteltem rajta egy nagy fej fehér hagymát apróra kockázva, majd rákerült 60 dekányi lehártyázott, felkockázott borjúlábszár. Saját levében türelmesen pirítottam, majd egy kis minőségi pirospaprika, só és bors következett. Amikor már levet engedett, lefedve, óvatos tűzön pároltam tovább.
Egy gerezd fokhagymát préseltem bele, meg egy nagyobb paradicsompaprika felét is hozzáadtam, mert éppen szezonja van.
Időközben kikevertem a galuska tésztáját három tojásból egy pici víz hozzáadásával, csipet sóval és annyi liszttel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
Forrásban lévő sós vízbe szaggattam a galuskákat praktikus szaggatómmal - ekkor mindig eszembe jut, hogy régen a vágódeszka széléről késsel kellett szaggatni a nokedlit.
Néhány perc forralás elég is, utána leszűröm a galuskát, átöblítem hideg vízzel és egy jénai tálba teszem tálalásig. A pörkölt levéből néhány kanállal lehet hozzáadni és elkeverni.
A borjúhús megpuhult, ekkor adom hozzá a tejfölt, ízlés szerint és jól kiforralom.
Kész a finom borjúpaprikás. És hogy miért hiányzik a tányérfotó? Hát mert a család férfitagjai percek alatt befalták az egészet...