A rakott egytálételek igen hálásak a háziasszony számára: mindent bele a jénai tálba és mehet be a sütőbe, aztán már csak készen ki kell venni. A különböző alapanyagok egymásra hatása, együtt való sütése magasabb ízharmóniát hoz létre. Ennek példája ez a gombás-sajtos-paradicsomos csirkemell.
Itt láthatók az alapanyagok (három fő részére): másfél csirkemell, 25 dkg csiperkegomba, egy fej hagyma, pár gerezd fokhagyma, aromásabb keménysajt - ez francia Tomme de Montagne volt és parmezánsajt.
A megmosott, vastagabb szeletekre vágott csirkemellet besóztam, fűszereztem, liszttel megszórtam és egy ágacska rozmaring kíséretében olajon rövid ideig átpirítottam.
A nagyobb darabokra vágott gombát olaj és vaj keverékében megdinsztelt hagymán pirítottam néhány percig, só, bors, pici kakukkfű és két gerezd zúzott fokhagyma hozzáadásával. Közben a hússzeleteket leraktam egy tálban, mindegyik kapott egy karika paradicsomot is.
A megpirított gombát ráhalmoztam a paradicsomos hússzeletekre, ráöntöttem a sütőzsiradékot,
végül az időközben megreszelt sajt - parmezánsajt keverék került a tetejére. Egy-két vajdarabkát még becsúsztattam oldalra.
180 fokra előmelegített sütőben 30 - 35 perc kellett neki, hogy szépen megpiruljon és jól összeérjenek az ízek. Jól sikerülhetett a gomba, sajt és csirke találkozása, mert finom illatok szállongtak.
Párolt rizset készítettem hozzá. Finom és nem nehéz étel.