Ezeknek a szép, ajándékba kapott nyári almáknak a legjobb felhasználása talán egy nyári almaleves. Abszolút bio, édes-savanykás ízű, ropogós finom - csak ilyenkor, nyáron elérhető.
Meghámoztam, magházukat kivettem és feldaraboltam az almákat.
A fazékba téve felöntöttem vízzel, adtam hozzá egy fél citromot, egy csipet sót, egy csipet őrölt fahéjat, egy csipet őrölt szegfűszeget (legalább nem kell halászgatni) és annyi cukrot, amennyit kellemesnek éreztem.
Gyorsan felforrt, öt perc alatt meg is puhult az alma. A közben tejszínnel elkevert fél evőkanálnyi étkezési keményítőt néhány kanál levessel összekavartam és hozzáadtam a leveshez. Néhány percig még forraltam, utána megkóstoltam, kell-e módosítnai az ízesítésen (még egy kis cukrot kívánt a leves).
Kihűlés után a hűtőben lefedve várakozott az almaleves a másnapi ebédig. Nagyon jól esett, mindnyájunkat felfrissített a nagy hőségben.