recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Mit rejt a csomag? Papírban sütött aranydurbincsot!

Mitzi von Küche

2018. augusztus 21. - Mitzi von Küche

 Mit rejtenek a csomagok? Halat gyakran sütünk, grillezünk - különösen nyáron, de a sütőpapír-burkolatban megsütött hal íze, állaga talán a legtökéletesebb: nem szárad ki, egyszerűen nem lehet elrontani. Ez az 'en papillote' technika többféle halnál is használható, igazán könnyű elkészíteni. A finom halhús a nagy melegben is jólesik, nem megterhelő. Emellett elsőrendű fehérjeforrás és kalóriaszegény is - egyszóval minden szempontból tökéletes eledel.

durb_5.jpg

durb_8.jpg

 Ezek a guszta, friss aranydurbincsok az Adriáról érkeztek.

durb_1.jpg

 Most egyszerűen paradicsomot választottam a hal mellé - de bármilyen nyári zöldséggel jól harmonizál, gazdagon lehet variálni.

durb_2.jpg

A besózott, borsozott, provanszi fűszerkeverékkel és citromos zöldfűszerrel megszórt durbincsot egy nagy lap sütőpapírra helyeztem, néhány darabka vajra. Köré raktam egy felszeletelt paradicsomot, néhány szál kaprot  - ebből a hasába is került a fokhagymás vaj mellé - és a hal tetejére is jutott a vajból.

durb_3.jpg

 Összehajtogattam a sütőpapírt úgy, mint egy csomagot, ügyelve arra, hogy legyen hely a keletkező gőznek és a hajtás mentén egyszerűen összetűztem kis tűzőgépemmel (ez régi trükköm). A jól lezárt halcsomagok a tepsibe kerültek.

durb_4.jpg

 180 fokos sütőben 45 percig sültek az aranydurbincsok /időzítetten, nem előmelegített sütővel kezdve/, közben rájuk se kell nézni - nagy melegben ez az ideális főzés! A sütő jelez, ha elkészül a hal - egyszerűen nem lehet elrontani...

durb_5.jpg

 Izgalommal bontjuk ki a csomagokat, finom illatok szállnak fel a papírborítékból.

durb_6.jpg

 A hal tökéletesen megsült. Csak egy kis saláta és némi rizs kerül mellé. Az aranydurbincs /dorada/ az egyik legnépszerűbb tengeri hal, gyönyörű fehér, lemezes húsú, mérsékelten szálkás, az íze csodálatos.


durb_7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr3914147539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daró 2018.08.21. 12:33:58

Imádom! Sajnos most csak keszeg van itthon és azzal a szálkák miatt nem lenne az igazi

látjátok feleim szümtükkel 2018.08.31. 08:54:07

@Daró:

Már miért ne lenne?

Én a Jamie Oliver filmekben láttam, hogy csak sima lisztben forgatja meg a halat, és nagyon kevés zsiradékon süti ropogósa. Mindig féltem kipróbálni, de végül csak sikerült 4 kárásszal, és jól sikerült. A szálkákkal sem volt sok baj., de teljesen más ízt adott a halhús, mint a hagyományos sütéssel. . Ezt is ki fogom, ha nem lesz jó, majd reklamálok.:D

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.01. 14:06:37

@látjátok feleim szümtükkel:

Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy a hal nem lett beírdalva, még is ropogósra sült, és nem száradt ki a húsa.
süti beállítások módosítása