A nyári szezon egyik nagy áldása a tökfélék, amelyek szinte mindegyike bátran használható levesbe, köretként, főételként, sütve, rántva, töltve. Az egyik személyes kedvencem a csillagtök, azaz patisszon. A legutóbbi verzió ez volt:
Négy közepes méretű csillagtököt jól megtakarítottam, majd karalábévájóval kivájtam. A leeső kis darabokat nem dobtam ki, mert még szükségem volt rájuk. A tököt belül befűszereztem és kicsit állni hagytam. Addig elkészült a töltelék: a darálthúst pörköltösen felkészítettem, tettem bele a karalábédarabkákból és rókagombából összevágott kis kockákat, majd kevés rizset és összefőztem.
A tölteléket beletöltöttem a patisszonokba, amiket sütőpapírra egy tepsibe tettem.
Közben, amíg a darálthúsos töltelék főtt, vajon rókagombát és kékszőlőt, meg a maradék kikapart tökdarabkákkal megpároltam, sóval, borssal fűszereztem, kevés fehérbort öntöttem alá, hogy egy kis savassága legyen.
A töltött tököket egy adag enyhén fokhagymás besamel-mártássel megöntöztem és megsütöttem, majd a tányéron a rókagombás-szőlős mártással kicsit megöntöztem.
Könnyű és könnyen elkészíthető étel, pont amilyenre a nyári 40 fokban vágyik az ember.