Két csinos vörös tonhal steakre tettem szert. Ritkán készítem, mert elég drága mulatság, de néha többet is áldozni kell a gyomorra, pláne, ha egészséges ételről van szó. A tonhal steak otthoni elkészítését sokan nem merik megkockáztatni, pedig igazából egyszerű - sikerülni fog bárkinek, aki az órára odafigyel.
A jó másfél ujjnyi halszeleteket szobahőre tettem sütés előtt félórával, besóztam, borsoztam. A sütést azzal kezdtem, hogy jó forróra hevítettem a serpenyőt /a grillserpenyőmet persze ilyenkor nem bírom megtalálni.../. A tonhal steakeket extra szűz olivaolajjal bekentem mindkét oldalukon és már mentek is a serpenyőbe.
Kettő perc múlva fordítás, újabb kettő perc sütés és már kész is, lehet kivenni.
Közben a köretre is gondolom kellett, volt friss olasz tagliatellém /azaz szélesmetéltem/, meg rókagombám, így az egyik kedvencem, a rókagombás tagliatelle kíséri a halat. A recept itt található: https://lepcsankparty.blog.hu/2019/07/09/rokagombas_tagliatelle
Még egy kis saláta és asztalon az ebéd.
Tálaláskor még egy csepp finom olivaolaj a tonhal tetejére és egy kis friss citromlé. Nagyon finom...
A tonhal steak belül rózsaszín, nem száradt ki. Ezért kell ügyelni a sütési időre - ha kicsit elkalandozna a figyelmünk, máris száraz, íztelen lenne a végeredmény.