recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Zöldségekkel rakott hal avagy gazdálkodj okosan

Mitzi von Küche

2020. május 06. - Mitzi von Küche

 A hűtő tartalmát naponta ellenőrzöm, így találtam egy doboz fagyasztott tőkehalat, kb. 40 dekányit. Túl egyszerű és unalmas lett volna simán megsütni és rizzsel tálalni, ezért kreáltam ezt a zöldségekkel felturbózott, sütőben sült rakott változatot.

rakott_hal5.jpg

 Megfőztem egy adag rizset két személyre, bekanalaztam egy hőálló tálba.

rakott_hal1.jpg

 A kiolvasztott vastag halszeleteket /jó minőségű alaszkai tőkehal/ sóval, borssal, provanszi fűszerkeverékkel ízesítve, lisztbe mártva átsütöttem egy serpenyőben kevés olajon és a rizs tetejére helyeztem.

rakott_hal2.jpg

 Szerencsémre találtam a mélyhűtőben szűk fél zacskónyi olasz zöldségkeveréket, amit gyors, mikróban való félig-meddig kiolvasztás után a hal tetejére szórtam.

rakott_hal3.jpg

 És már csak a mű megkoronázása volt hátra, jó adag pecorino romano keménysajtot reszeltem frissen a tetejére. /De ahogy már írtam, parmezán is megfelelő, sőt, ha nincs, bármilyen keményebb sajtot is rá lehet reszelni./ Semmiféle egyéb folyadék nem került a tálba, az eredmény mégis kellemes állagú, egyáltalán nem száraz, finom kompozíció lett.

rakott_hal8.jpg

Kb. 35 percig sütöttem 180 fokon, úgy a jó, ha jól összeérnek a rakott hal ízei. Először lefedtem, kb. 25 percig, majd fedetlenül sült, hogy rápiruljon az illatozó sajt.

rakott_hal6.jpg

 Más szintre sikerült emelni ilyen módon ezt az egyszerű összeállítást. Próbáljuk meg mindenből a legjobbat kihozni ebben a kényszerű helyzetben is!

rakott_hal7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr2315572882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2020.05.06. 14:10:44

Tetszik!
Kár, hogy nehéz jó minőségű alaszkai tőkehalat kapni. Szerencsére más jó minőségű hallal is el lehet készíteni.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2020.05.06. 18:16:57

@Attilajukkaja: Most abból főzök-sütök, ami itthon van /szerencsére vannak készleteim :) /. A mostani receptek kimondottan karantén-viszonyok között készültek.

Attilajukkaja 2020.05.06. 18:47:37

@Mitzi von Küche:
Én is hasonló alapokon főzök. :o)
Igaz, vannak gyorsan szállító cégek, de náluk vagy nincsenek minőségi halak, vagy brutálisan drágák. Nem baj, így legalább felélem a mélyhűtő ládám készleteit.
süti beállítások módosítása