recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Rombuszhal

Mitzi von Küche

2020. augusztus 18. - Mitzi von Küche

Na ilyet is ritkán látunk idehaza, igazi nagy rombuszhal... Mediterrán kalandozásaim során kóstoltam a lepényhalak királynőjének nevezett, igen elismert rombuszhalat, de idehaza még nem volt hozzá szerencsém.

romb1.jpg

 Ez a szép példány jó egykilós volt, egészben akartam megsütni, mert féltem, hogy a filézés egy ilyen lapos halnál némi nehézségbe fog ütközni. Besóztam és egy óra hosszára citromlés-olivaolajos pácba tettem.

romb2.jpg

 A tepsibe alufóliát és sütőpapírt is fektettem /ez praktikus, mert nem ragad rá a hal bőre/. 180 fokra előmelegített sütőbe került a hal, megszórva kevéske felaprított fokhagymával. Kb. 30 perc után bevagdostam a bőrét, ahol vastagabb a halhús, hogy kellőképpen átsüljön mindenhol - jóval vastagabb, mint a halak átlagosan. Összesen kb. 40 percig sült és kellett is ennyi idő neki.

romb3.jpg

 Ügyesen átemeltem a megsült rombuszhalat egy tálalótálra, sikerült is, anélkül, hogy eltört volna.

romb4.jpg

 Időközben és a sütő hőjét kihasználva még két Szentjakabkagylót is meggratiníroztam saját receptem szerint: https://lepcsankparty.blog.hu/2020/05/13/fesukagylo_gratin

 

romb5.jpg

 

romb6.jpg

 Párolt rizzsel és salátával tálaltam. A rombuszhal gyönyörű fehér húsú, a tompa és vastag szálkák egy sorban elhelyezkedve egészben könnyen eltávolíthatók. A hal íze remek.

romb7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr9016119030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frank99 2020.08.19. 10:14:00

Hú, de kipróbálnám, hol tudtál rombuszhalat venni?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2020.08.19. 19:37:38

@Frank99: A Metroban. Valaki rendelte, de végül az enyém lett.
süti beállítások módosítása