recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Quiche garnélarákkal

Mitzi von Küche

2022. június 23. - Mitzi von Küche

Nagyon előkelően hangzik, elegáns - mint általában a franciás fogások - és nagyon egyszerű az elkészítése. Ünnepi alkalmakra biztos siker a quiche (ejtsd: kis), azaz a francia töltött pite. Ha pedig rákkal készítjük, garantáltan finom lesz. Argentin vörös rákot vettem elő a mélyhűtőmből: nagyon…

Tovább

Lazac és tengeri herkentyűk cataplanában

Mitzi von Küche

Elsősorban tisztázzuk, mi is az a cataplana: két összekapcsolt félgömbből álló főzőedény, Portugáliából, közelebbről a déli Algarvéből származik, hasonlít a magyar diszkoszra. A portugálok szívesen készítenek benne egytálételeket. Ez a cataplana évekig feküdt a spájzom legfelső polcán - épp itt volt…

Tovább

Isteni ricottás palacsinták

Mitzi von Küche

 A ricottát nagyon szeretem, keresem az új felhasználási módokat. Ezt a ricottás palacsinta receptet is jónéhány itthoni és külföldi leírás alapján állítottam össze és elmondhatom, hogy régen nem volt részünk ennyire finom palacsinta-ízélményben. A kiindulási anyagok: 250 gramm ricotta /jó…

Tovább

Báránycomb

Mitzi von Küche

Ez volt az első találkozásom a báránycombbal a konyhámban. Zsenge bárány elülső combját lapockával kaptam ajándékba és valami finomat akartam készíteni. A bárányt nagyon szeretem, étteremben is szoktam rendelni, bár sokszor nem olyat kapok, amit elképzeltem... Ez a báránycomb viszont remekül…

Tovább

Jakabkagylós szélesmetélt

Mitzi von Küche

 Ritka csemege mifelénk a Szentjakab-kagyló, általában mélyhűtve lehet beszerezni néhány nagyobb üzletben. Most kisebb méretű kagylókat kaptam, de ennek is nagyon örültem. Így nézett ki a csomagolásban. Normál hűtőben kiolvasztottam.   Enyhén besóztam, borsoztam a kagylókat, amelyeken a piros…

Tovább

Egészben sült bélszín

Mitzi von Küche

Ünnepre való különleges finomság a bélszín. Egészben sütni elég nagy odafigyelést igényel, mert értékes hús, nem szeretnénk elrontani. Szeretem bepácolni a húst pár napra, mert így lesz ízes a végeredmény. Az én régi, jól bevált pácolási módszerem: őrölt borssal meghintem, mustárral bekenem a…

Tovább

Csirkemell baconban sütve

Mitzi von Küche

Úgy sütni a csirkemellet, hogy puha és szaftos legyen, nem egyszerű feladat. Többféle módszert is kipróbáltam az idők folyamán, ez a mostani kísérlet nagyon biztatóra sikeredett. Két darab kicsontozott fél csirkemell volt a kiindulási alap, fűszerezve sóval, frissen őrölt borskeverékkel, egy kis…

Tovább

Vörös márna krumplisalátával

Mitzi von Küche

Mediterrán kalandozásaim egyik kedvence volt a vörös márna. Viszonylag kisméretű, nagyon finom ízű hal. Megörültem, mikor megláttam idehaza, bár mélyhűtve és pici méretben. Ezt ki kell próbálnunk itthon is!  Így néztek ki a márnafilék a vákuumcsomagolásban. Jól látszik vörös…

Tovább

Zöldséges rizses hús

Mitzi von Küche

Újabb gyerekkori kedvencünk került fel étlapunkra, retro a javából. A rizses hús nálunk mindig zöldségekkel együtt készül - sokkal finomabb így. Ez nem a bácskai típusú, ez magamfajta zöldséges-rizses hús: sárga- és fehérrépával, zellerrel, karalábéval és zöldborsóval.  Sokan használnak már…

Tovább

Baconos fasírtgolyók párolt sárgarépával

Mitzi von Küche

 Divatos kifejezéssel élve, ez egy valódi komfort-étel. A fasírt és a párolt sárgarépa együtt gyerekkori kedvencem, az ízhatást fokozza még a krumplipüré. És a baconos csavar megkoronázza az egészet. Fél kiló darált sertéshúsba bedolgoztam egy szelet tejben áztatott és kifacsart rozskovászos…

Tovább
süti beállítások módosítása