recept-sztorik

Lepcsánkparty

Tonhal-steak édesburgonyával: szuper duó

Mitzi von Küche

2020. január 14. - Mitzi von Küche

 Igazán elkényeztetnek minket az üzletek sok különlegességgel, most éppen sárgaúszójú tonhal-steaket vettem. A vörös tonhalat már többször próbáltam, meg is írtam a blogon, de ez a fajta tonhal újdonság volt nekem. A jól bevált dolgokon nem érdemes változtatni. A tonhal-steak elkészítése olyan…

Tovább

Vadraguleves

Mitzi von Küche

 Az új év beköszöntekor jólesik egy savanykás tartalmas leves. Ezúttal vaddisznócomb volt a raguleves kiindulási alapja. A hozzávalók 6-8 főre: 40 dkg vaddisznócomb-filé, sós szalonna,   kockára vágott zöldségek, úgymint két sárgarépa, másfél petrezselyemgyökér, negyed zeller és karalábé, két…

Tovább

Az egyik legfinomabb magyar hal: a süllő

Mitzi von Küche

 A Kárpát-medencében őshonos nemes hal a süllő, amely az oxigénnel jól ellátott állóvizekben érzi jól magát. Ritka vendég a halboltokban a friss süllő - maga a boltos is csodálkozott, hogy éppen kapható. Elég kisméretű halakat kaptam, de ennek is örültem.  Finom, fehér, szálkamentes húsa miatt…

Tovább

Lazac és garnéla sütőben sütve

Mitzi von Küche

Ezekben az ünnepi hetekben, amikor összegyűlik a család, gyakran fogadunk vendégeket, sok finomság kerül az asztalra. A hal- és tengeri ételek is előtérbe kerülnek karácsony táján, bár egész évben érdemes fogyasztani. Ilyenkor sokan éjt nappallá téve sütnek-főznek, de az elfoglalt dolgozó…

Tovább

Jakabkagylós tészta házi pestoval

Mitzi von Küche

Az olasz tészták számtalan variációját mindenki kedveli, könnyű őket változatos módokon elkészíteni és kicsi és nagy is szívesen fogyasztja - persze, elősorban frissen az igazi. Ez a szélesmetélt Szent Jakab kagylóval, más néven fésűkagylóval készült, mégpedig az apróbb fajtával, amit mélyhűtve…

Tovább

Ördögszekérgomba zacskóban sült szűzpecsenyével

Mitzi von Küche

Régóta szemezek ezzel a bizarr alakú gombával, most volt itt az idő közelebbről is megismerni. Az ördögszekérgomba a laskagombák királynője, ízében pedig a vargányára emlékeztet, olvastam a szakirodalomban.  Azt is megtudtam, hogy szeletekre vágva grillezni szokták, "steak"-nek nevezve. Hát…

Tovább

Sertéskaraj rókagombás mártással

Mitzi von Küche

 Ó, de hát ez nem egy extra dolog, miért kellene ebből blogposztot írni? Hát azért, mert új technológiával készült ez a rókagombás karaj. Mostanában kezdenek berobbanni a nemzetközi piacon, de már idehaza is az automata elektromos kukták, intelligens főzőedények, illetve több más névvel illetett…

Tovább

Tigrisrák tagliatellével

Mitzi von Küche

Olyan jó, hogy már nálunk is nagy választékban kaphatók a tengeri finomságok, sokféle különlegességet lehet és érdemes is kipróbálni. A rákok terén is válogathatunk: friss és fagyasztott, nyers és előfőzött, héjas és héjatlan - lehet választani. Egy-két jótanács: minél nagyobb a rák, annál…

Tovább

Sajtos tallér klopfolva

Mitzi von Küche

Mindenki szereti a sós ropogós rágcsálnivalókat. Nem győzzük venni a boltit, de az tele lehet egészségtelen anyagokkal és elég drága is. Készítsünk hát házilag, nagyon egyszerű módon - egyúttal a kimaradt sajt, tejföl is méltó felhasználásra kerül. Nem vagyok nagy sütögető - a blogban is…

Tovább

Spagetti a tenger gyümölcseivel

Mitzi von Küche

Olasz éttermek kedvelt fogása - én legalábbis szinte mindig "Spaghetti allo scolio"-t, azaz tenger gyümölcseivel tálalt tésztát szoktam rendelni. A minőség és a beltartalom sokszor változó, ezért elhatároztam, hogy otthoni környezetben is elkészítem ezt a kedvencemet, bőséges hozzávalókkal. Nem…

Tovább