recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Baconos fasírtgolyók párolt sárgarépával

Mitzi von Küche

2022. január 06. - Mitzi von Küche

 Divatos kifejezéssel élve, ez egy valódi komfort-étel. A fasírt és a párolt sárgarépa együtt gyerekkori kedvencem, az ízhatást fokozza még a krumplipüré. És a baconos csavar megkoronázza az egészet.
c975e93e-0d34-49e1-af38-51c99b0f7971.jpeg

Fél kiló darált sertéshúsba bedolgoztam egy szelet tejben áztatott és kifacsart rozskovászos kenyeret és egy tojást. Ízesítettem sóval, frissen őrölt borssal, őrölt köménnyel, egy kevés pirospaprikával és egy gerezd préselt fokhagymával (persze, lehet több kenyeret/zsemlét is beletenni).

f131033d-ff9c-4a9a-a4f8-eddbe968793f.jpeg

 Gombócokat formáztam, 12 darab lett.

af2f7797-9e95-4868-9372-6f0d3a183238.jpeg

A húsgolyókat vékonyra szeletelt baconcsíkokba göngyölve a muffinsütőbe tettem. Nem kell alá semmi, mert a bacon kellően zsíros és nem ragad le a fasírt a sütés közben. 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel sütöttem, míg szép piros színt kapott, kb. 40 percig. 

b404bf5f-5e8e-4442-97d8-70f8677218d5.jpeg

 Közben négy darab tisztított sárgarépát megreszeltem, enyhén besózva közepes lángon lefedve pároltam. Nem szükséges cukrot adni hozzá, mert a mai sárgarépák, karották így is eléggé édesek.

87ba088f-b7cc-408f-ac79-a7e7bca92304.jpeg

 A felkockázott krumplit sós vízben feltettem főni. A sárgarépa pár perc alatt elkészült, a krumplinak - elég sok volt - negyedóra kellett a puhuláshoz.

df946512-2dac-4c29-81a2-91acf7e6ac59.jpeg

Közben egy pillantás a sütőbe: jól alakulnak a fasírtgolyóbisok. 

ae052b7e-d63e-4100-be25-46aa93ed305e.jpeg

  Az utolsó fázis következik, a krumpli áttörése. A legjobb eredményt a klasszikus krumplinyomóval érhetjük el. Az áttört krumplit összekevertem vajdarabkákkal, megöntöztem tejszínnel, simára kevertem.

fcd9b973-ebf0-45ac-abe8-d52b29e61f44.jpeg

 Még egy kis tejfölt is adtam hozzá - nagyon jót tesz a krumplipüré ízének.

43d47a35-723b-4f00-b659-0bb89353a96b.jpeg

 A göngyölt fasírtgolyók elkészültek. Máris kivettem a muffinsütőből, hogy tovább ne süljenek.

045cce3d-75ce-4c7d-bcf2-ee293955c404.jpeg

Ízesek és puhák lettek, a répa és a krumpli remekül passzolt hozzájuk. Egy-két darab maradt vacsorára, hidegen is kiváló volt. A muffinsütő használata nagyon leegyszerűsíti a fasírt sütését, nem kell bő zsírban/olajban sütni, mellette állva - guszták és különösen jó ízűek lesznek a baconba csavart fasírtgolyók.

7e9e1286-7620-4c83-911b-7a2d2b0728f7.jpeg

A legközelebbi alkalommal kukoricás rizzsel tálaltam a fasírtgolyókat - de a párolt sárgarépa nem maradhatott el.

65e34a99-ddee-4dd3-98a7-d938d8deb38a.jpeg 

Oldalas sütőzacskóban

Mitzi von Küche

A hideg időszakban kellemesen melengető ételekre vágyunk, az új év közeledtével pedig sertéshúst illik fogyasztani. A finom sertésoldalas egy jó krumpifőzelékkel nagyon jól tud esni. 

A csont nélküli sertésoldalas-darabot sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítettem és az oldalas jó barátjával, a fokhagymával is jól bedörzsöltem.

ff1db12f-3072-4b2e-82fe-d0f2dc99b025.jpeg

 Sütőzacskóba tettem - ami az én egyik barátom a konyhában - a hús mellé raktam még egy fej félbevágott fokhagymát, melléöntöttem egy deci vizet is és lezártam. Ki is lyuggattam a tetejét, ahogy kell.

4b53399c-d96b-4d86-bc23-511d25651a71.jpeg

 A sütőben 180 fokon, légkeveréses funkción kb. egy órát töltött.

9876c370-da8e-4ed7-bc81-a167a460bfbb.jpeg

 Ekkor felnyitottam a sütőzacskót és a sütőt grill-funkcióra állítva még kb. 5 percig pirítottam az oldalast, hogy egy kis színt kapjon.

f7dffd6e-b77d-4af8-8904-256b7fc4422f.jpeg

 Nem a szokásos, sütőben szinte szárazra sütött oldalas volt a cél. A fő szempont volt, hogy ne legyen száraz a hús. A sütőzacskóban való párolva sütéssel ezt remekül el lehetett érni.

c24ede85-ff7f-40f8-8753-d6a41a0f5416.jpeg

 Időközben a krumplifőzelék is elkészült, babérlevéllel és egy kiskanál ecettel ízesítve, kis tárkonnyal és petrezselyemzölddel megszórva.

3d15ca56-ab73-473c-8a78-59408a90ad6f.jpeg

 Igazi komfort-étel, kellemesen puha, zaftos, ízletes oldalassal. Így is lehet oldalast készíteni.

592c9892-23b2-4658-9d68-4d43b571c1a6.jpeg

Nílusi sügérfilé

Mitzi von Küche

Az itthon kapható halak választékát mindig figyelemmel kísérem, így az utóbbi időben többször készítettem nílusi sügérfilét. 40-90 dekagrammos filékben kapható szép fehér húsú, abszolút szálkátlan hal, nagyon finom ízű vajban megsütve. Az ünnepi asztalon is megállja a helyét - újítsunk, ne csak a megszokott halakat fogyasszuk.

efbc162a-deac-46c1-88d6-83e8078c7ec6.jpeg

Ez egy nagyobb, kb. 85 dekás halfilé volt, a felhasználás előtt egy jó órával kivettem a hűtőből.

0cd6102a-86b5-4b40-a06a-9ae83055874e.jpeg

 Kisebb szeletekre vágtam a könnyebb kezelhetőség miatt, besóztam, borsoztam és meghintettem friss citromlével.

cf6ec032-c10e-4fde-80c4-a3bf280378e4.jpeg

 Amikor elérkezett a sütés ideje, vajat melegítettem egy löttyintésnyi olivaolajjal és óvatosan beleengedtem a halszeleteket. Körülbelül öt percig sütöttem az egyik oldalán, le is fedtem egy ideig, mivel vastagabb részek is voltak a halfilében. Utána óvatos fordítás egy nagy sütőlapáttal, hogy ne törjön el a kényes halhús és a másik oldalán is négy percet töltött a serpenyőben.

6f98efe0-ef6c-4e6e-ab68-66e1959a1249.jpeg

 Közben elektromos kuktámban megpároltam a rizset: az arborio rizs sóval, egy zellerlevéllel és negyed erőleveskockával ízesítve hét perc alatt elkészült. A madársalátához kevertem egy dresszinget: fokhagymás grillszószt, balzsamecetet, pici sót, porcukrot és extra szűz olivaolajat kevertem össze, kevés vízzel felhígítottam és az üde zöld levelekkel összeforgattam. Jól passzolt a sügér mellé.

218702b5-26c5-4b13-847c-7000fc848374.jpeg

Zsemlegombóc, az igazi

Mitzi von Küche

Ez a poszt most csakis a zsemlegombócról szól, ami elengedhetetlen kísérője a vadas ételeknek, a marhának, nyúlnak, vagy más szószos húsoknak. Ez egy igazi régi klasszikus polgári recept, talán mostanában ritkábban készítik, mert kicsit munkaigényes, meg már kapható kész zsemlegombóc is /ami azért sosem lesz olyan, mint a saját készítésű/. 

6f473a68-9c8d-4e57-80ad-1b82c3f4d53e.jpeg

Tíz fő részére számolva kilenc kissé szikkadt zsemlét 1 centiméteres kockákra vágtam - körülbelül ez az egyedüli munkaigényes része a zsemlegombóc készítésének. Sütőben halvány bézs színűre pirítottam /160 fokon kb. 5 perc légkeveréssel/.

f902b1f6-7f97-482a-b5ef-620d44c6d481.jpeg

Előkészítettem hét tojást, 70 dkg lisztet, 7 dl tejet, pici sót. 

664deab5-d9bb-4a7d-b867-58eb7f252cf3.jpeg

 A tojásokat géppel felvertem /kettő dupla sárgájú volt, így tulajdonképpen kilenc tojással dolgoztam/. Hozzáadtam a sót, a tejet, majd kézi keverésre váltva a lisztet is.

150c5e5d-d906-4760-84fa-da383e487488.jpeg

 Ezutén kevertem a masszához a pirított zsemlekockákat - alig fértek a legnagyobb keverőtálamba.

3eae6030-2d82-4760-9049-983140e9d7f4.jpeg

Közben egy jó nagy lábasban vizet forraltam, megsóztam. A masszából vizes kézzel gombócokat formáltam /megnőnek majd/, s óvatosan a vízbe eresztettem. Három adagban főztem ki a gombócokat, egy-egy adag kb. 10 percig főtt. 

45a514bb-7809-431b-bab3-a0d852917223.jpeg

Utána szűrőbe szedve vízzel leöblítettem. 

10a03e70-89a3-4b34-a1cd-9a0d2a71aeb1.jpeg

 Egy jénai tálban lefedve várakoztak a zsemlegombócok a tálalásig. Nagyon jól melegíthető a mikróban, így másnap is jól használható.

91de4b32-688c-464b-9d87-8e2aa8f12df6.jpeg

 Azért egy kis marha fehérpecsenye is készült vadasan, hogy a zsemlegombóc ne árválkodjon egyedül a tányéron.

A vadas marha receptje: https://lepcsankparty.blog.hu/2015/07/20/vadas_marha_konnyen_es_gyorsan

 

dad7c8af-c088-432c-9269-f808192fab15.jpeg

Rakott karfiolos, fűszeres csirkemell

Mitzi von Küche

A rakott ételek egyik sztárja mindenképpen a csirkemell, de a karfiol szorosan követi. A kettő együttműködése nagyon sikeres, pláne, ha a többi hozzávalóval még extra ízeket adunk az ételhez.

1be3771a-9ffa-4239-96f8-b3261cb75b72.jpeg

 A csirkemell-filét vastagabb csíkokra vágtam, ízesítettem sóval, frissen őrölt borssal, fokhagymagranulátummal és  fűszerkeverékkel, mivel jót tesz neki a markánsabb fűszerezés. A sarokban a felkockázott bacon látható.

ba31be09-7912-4f70-8988-5b1c43e14fa5.jpeg

 Serpenyőben megpirítottam, majd kivettem a bacont és a zsírján átfuttattam a csirkemell-darabkákat. Közben előfőztem a rózsáira szedett karfiolt sós vízben.
42a8e290-278f-4288-aacc-318ba79c204c.jpeg

Egy jénai tálba öntöttem a zsiradékot, erre kerültek a csirkemell-darabok, megszórva a bacon-kockákkal.

627d6a90-db93-49be-9ce9-cf3856ace955.jpeg

Rátettem a gyönyörű karfiolrózsákat. 

821bb4c3-7543-4565-88ce-15f215d179cb.jpeg

Másfél nagy doboznyi jó minőségű tejfölt összekevertem egy nagy tojás sárgájával, sóztam, borsoztam, egy kis fokhagymagranulátumot is kapott és ráöntöttem a karfiol tetejére. Megszórtam reszelt Gruyére sajttal, ami a fűszeres ízű sajtok egyik legkitűnőbb képviselője - ízével nagyon feldobja az ételeket.

7f77dfda-1db9-4815-b1bd-958886d8004a.jpeg

Közben bemelegedett a sütő is 180 fokra. 50 percig sült a rakott csirkemell, túlnyomórészt alufóliával lefedve, de az utolsó 5-6 percben levéve és a sütőt grillre kapcsolva. Igazán étvágygerjesztő lett a kinézete és az illata is.

1be3771a-9ffa-4239-96f8-b3261cb75b72.jpeg

Nagyon jó ötlet volt a bacon és a Gruyére sajt használata és az, hogy a tejfölt is erősebben fűszereztem a szokásosnál.

Csirkemell, kelbimbó és bacon randevúja a sütőben

Mitzi von Küche

 A csirkemell, kelbimbó és krumpli kombinációja nekem újdonság, de annyira finomra sikerült, hogy örömmel osztom meg a receptemet a kedves olvasóközönséggel. El is árulom azonnal a lényeget: az egészre a bacon tette fel a koronát.

94571e3f-9b2c-4e59-aa78-f7528502e0e9.jpeg

 A képen a hozzávalók látható: másfél csirkemell csíkokra vágva, 30 dkg friss kelbimbó, két krumpli, néhány szelet bacon, egy fej felaprított hagyma, két gerezd fokhagyma és egy ág rozmaring.

15ef919b-4cee-424b-891e-018bd42811cb.jpeg

Legelőször a baconcsíkokat megpirítottam, kivettem a serpenyőből, a hagymát megdinszteltem a zsírján. Erre jöttek a csirkemellcsíkok sózva-borsozva, fokhagymát rápréselve, meg néhány levélke rozmaringot rádobva, ami a krumpli és a csirkemell jó barátja. Csak pár percig pirítottam, hogy némi színt kapjon.

a0b82fe8-f5f5-48c8-8670-3bead266d308.jpeg

És máris mehet is a lerakás:egy porcelán sütőedénybe: alulra a zsiradék a hagymával, rá a felkarikázott nyers krumpli, majd a csirkemell. 

e84ab73c-efd8-4739-a0ff-95aa84d9b929.jpeg

Következik a nyersen hagyott kelbimbó, a nagyobbakat félbevágva, közé rejtve a kisebbre aprított sült bacont.  

23c06500-1c6c-4129-a214-86b0c88ababa.jpeg

 Kb. egy deci vizet ráöntöttem, alufóliával lefedve az előmelegített sütőbe tettem és 180 fokon légkeveréssel kb. egy óra hosszáig pároltam. Akkor nyilvánítottam késznek, amikor a krumpliba és a kelbimbóba is könnyen beleszaladt a kés. Érdekes, hogy a kelbimbó puhult meg lassabban /lehet, hogy legközelebb röviden előfőzöm/.

e58f52d6-80b3-4ed8-9cb7-b0542da266f9.jpeg

 Kapott még 1-2 perc grillet, hogy egy kis ínycsiklandó pirult rész is legyen rajta.

0c742f96-f053-4913-9877-cf574e60346a.jpeg

 Látszik is, hogy mennyire finom lett: a bacon nagyot dobott rajta.

78a5c105-c764-4357-97b6-e5a1d496e942.jpeg

 Egy rakott variáció, amiben a csirkemell szaftos és jó ízű lett. A kelbimbó kissé édeskés íze jól harmonizált vele. Ajánlom az elkészítését.

694babbe-44da-42dc-ad47-61b5b6ad0962.jpeg 

Parmezános morzsás hal

Mitzi von Küche

 A fagyasztott tőkehalfilé a finomabb tengeri halak közé tartozik, a legtöbben simán kiolvasztva megsütik zsiradékon natúr formájában. A fagyasztott hal panírozása ugyanis nem egyszerű, mert elég nedves, könnyen lejöhet róla a burkolat. Hirtelen ötlettel fűszeres morzsát gondoltam ki a tetejére tenni. 

cf8f5179-f751-4db8-b516-796d491ede40.jpeg

 A félig kiolvasztott tőkehal-filéket egy kis olivaolajon sózva, borsozva két tálba tettem /egybe nem fértek volna/.

c6aac792-3024-4a92-894c-96cc49686abe.jpeg

 Elkészítettem a fűszeres morzsát: 5 dkg reszelt parmezánsajtot, egy kis aprított petrezselyemzöldet, két gerezd fokhagymát és egy citrom reszelt héját összekevertem zsemlemorzsával /panko-morzsa még jobb lett volna/, egy kis olivaolajjal kenhetőbb állagúvá tettem. Ha valakinek beugrik az olasz gremolata /amit az ossobuco tetejére szórunk/, az nem a véletlen műve. 

bdbf05c2-bdc5-4cde-a0de-d9a8329251ea.jpeg

 A halszeletek tetejét beborítottam a parmezános morzsával, a tetejére még plusz parmezánt reszeltem. 

70d7b1a9-cbe3-403d-a7c0-29d830fed877.jpeg

 Az előmelegített sütőben légkeveréssel 180 fokon kb. 35-40 percig sütöttem, a végén pár percre kettes grillfokozatra átkapcsolva.
9ed44af0-7a4c-4bbe-80f9-99730eb63020.jpeg

Zöldséges párolt rizset kínáltam mellé, a változatosság miatt még egy szicíliai arancini és néhány garnélanyárs is került a tányérra. Egész jó alternatíva lett a tengeri hal változatosabb elkészítésére.

b7f0d546-35f1-4a42-a31d-4597e999d185.jpeg

 

Rumpsteak

Mitzi von Küche

Csábító a manapság kapható sokféle steak, sokszor nem is tudja az ember, tulajdonképpeen mit is tiszteljen benne. A mai marhahússzelet '30 napig érlelt black angus rumpsteak' hangzatos névre hallgatott, vastag zsíros szegélyéről lehet megismerni. Így nézett ki:

033dc6b0-2606-46c9-b902-b7e867584fe9.jpeg

 Borzasztó egyszerű az elkészítése: a hússzeleteket frissen őrölt borssal megszórom, olivaolajjal vékonyan bekenem és szobahőn állni hagyom egy jó óra hosszat. Mivel a sütése mindössze néhány percet tesz ki, érdemes a köret készítését hamarabb elkezdeni. A steaket én legjobban gombával és sült krumplival együtt szeretem, így most is ezeket készítettem. A megmosott, nagyobb darabokra vágott gyönyörű friss nagy csiperkegombát nagyobb darabokra vágtam, minimális olajon pirítani kezdtem, majd enyhén besóztam, friss rozmaringgal, kakukkfűvel és frissen őrölt borssal ízesítve lefedve megsütöttem.

edd1e76f-3bcb-422b-af4d-30ce50c1170a.jpeg

Közben az air fryerben /légkeveréses fritőz/ az előkészített vastag hasábkrumplit is elkezdtem sütni.

Öntöttvas grillserpenyőmet előmelegítettem a túzhely maximális hőfokán. Vigyázni kell, nehogy  a nyelénél fogva nyúljunk a serpenyőhöz, mert nagyon forró. A  hússzeleteket beletettem és el nem mozdultam a tűzhely mellől, mert mindössze három perc után meg kell fordítani.

621c1530-2372-478b-b634-fe73959eafcd.jpeg

A másik oldalnak is három percet kell sülni, a végén még egy kis vajat teszek a tetejére - és már el is készült!

6135df92-929c-4ddd-afba-436c50caeec0.jpeg

Nem szabad elfeledkezni a pihentetésről, legalább öt percig várni kell, én csak ekkor szoktam sózni a szeleteket.

5f04314c-9662-40bb-ab43-520e7be370bb.jpeg

Nézzük csak, hogy néz ki felvágva: szaftos és rózsaszín a belseje.

429e950d-e0a9-4d01-a2ed-566df78f3204.jpeg

 És a tányéron:

c4f11c33-91cd-41d4-820f-9f888bf40861.jpeg

Finom így együtt. Mivel egyenként 30 dekás szeletek voltak, maradt egy kicsi vacsorára is: hidegen legalább annyira ízlett...

b1b1b174-e0b9-4224-81b4-4322566699b2.jpeg

 

 

Isteni szilvás süti könnyen-gyorsan

Mitzi von Küche

 Egész nyáron megúsztam a süteménykészítést, de most már nem lehet tovább halogatni: kiéhezett a család egy jó házi sütire. Akkor itt az ideje használni az őszi kedvenceket, a szilvát és a diót. Mindenképpen könnyen elkészíthető desszertet szerettem volna készíteni, ami azért mutatós és nem utolsósorban finom is. Jelentem: mindhárom feltételnek sikerült eleget tenni. Nem csúnya látvány, ugye?

c7f910c6-4eb3-452a-bc4a-1f3dde99c9e6.jpeg

 Az ötletet a piacon vett gyönyörű szilva adta. Megmostam és kimagoztam.

4c42cfdb-3db4-4c7a-afbd-dda317d41f6f.jpeg

 Összekészítettem a hozzávalókat: 30 dkg finomliszt, fél csomag sütőporral keverve, 3 nagyobb tojás, 25 dkg cukor, 3 evőkanál darált dió és 25 dkg olvasztott vaj.

ae446afa-6a43-4e2a-a878-c59e52d2f1e9.jpeg

Először a tojásokat felvertem géppel, hozzáadagolva a cukrot meg egy csipet sót.

06e4f96b-5f5b-49e2-ba64-9283ce164b47.jpeg

 Utána az olvasztott vajat adtam a keverékhez, majd a liszt és a dió következett. A végén már kanállal kevertem a sűrű masszát. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, a tetejét kiraktam a fél szilvaszemekkel, domború oldalukkal lefelé. Végül fahéjjal kevert vaniliás cukorral hintettem meg a tetejét.

b5dc744f-70f9-46ef-8602-08adef7d7b65.jpeg

 180 fokra előmelegített sütőben /légkeveréssel/ 30 percig sütöttem. Amikor szép színe lett és a tűpróba is negatív lett, elkészült a süti. Rácson hagytam kihűlni, csak azután szeleteltem. A gazdag tészta és a savanykás szilva kontrasztja üdítő ízeket hozott létre.

f2369115-e7f0-41e6-a722-3c576e1421ae.jpeg

 Pár darab maradt még másnapra, nagyon ízlett akkor is, mert a vaj miatt nem száradt ki. A vaj extra finom ízt ad a tésztának - nem érdemes margarinra vagy olajra cserélni! Annyira jó a tészta receptje, hogy más gyümölccsel is ki fogom próbálni.

29a9197f-74ba-42fe-b0f1-fc0070678cf8.jpeg

Szilvás-diós süti hozzzávalói:

1/2 kg szilva, 30 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 25 dkg cukor, 3 tojás, 25 dkg olvasztott vaj, 3 evőkanál darált dió, egy csipet só, fahéj, vaniliás cukor.

Malackaraj

Mitzi von Küche

A malackarajról először is a régi, közkedvelt gasztroblog jut az eszembe, legendás vitáival és kommentelőivel - néhányukkal még ma is lehet itt-ott találkozni. Valamikor én is ott kaptam ihletet a gasztrobloggerkedéshez...

De ez a mostani malackaraj egy kézzelfogható, valós dolog. Annyira jól sikerült  - immár másodszor készítve, hogy rögtön szeretném megosztani kedves olvasóinkkal az elkészítés módját.

c4c61933-7b40-4e5e-844c-b408da8650d3.jpeg

 A zsenge egész malackarajt /kb. 80-100 dkg/ borssal, fokhagymával és olajjal bedörzsölve, fóliába csomagolva pihentetem egy éjen át a hűtőben. Ne süldőkarajt válasszunk, ha lehet, mert a kisebb, vékonyabb sokkal finomabb.

56728580-de70-49f4-a112-8eb88c32b7ef.jpeg

 Sütés előtt  egy jó órával kiveszem, hogy ne túl hidegen kerüljön a sütőbe. Ekkor sózom is, kap még néhány extra gerezd fokhagymát és egy szép ág friss rozmaringot. Az egész karaj egy sütőzacskóba kerül, amit lezárok és kilyukasztgatok, ahogy kell.

c0992ce9-4d83-40d0-bff4-a512596de7eb.jpeg

 A 180 fokra /légkeveréssel/ előmelegített sütőbe teszem a zacskót.

843c6bf1-4901-4128-aba9-e079e9fbb3e0.jpeg

Egy óra elég neki a megpuhuláshoz, ekkor a zacskó tetejét felnyitom és a bőrös részt szabaddá téve, saját szaftjával átkenve visszatolom a sütőbe, amit átkapcsolok a grillfunkció kettes fokozatára. Kb. 5-6 perc elég neki, nem szeretném megégetni.

6eca800f-9e85-4f5a-9590-0411876a6d9a.jpeg

 A körítésről se feledkezzünk meg: vékonyra szeletelt hámozott krumplit besózok, egy kis olajjal összeforgatom, ez is kap egy kis rozmaringot és borsot is és egy időben sülhet a malackarajjal, de az alsó rácson. Először lefedem, a sütés vége felé leveszem a fóliát, hogy egy kis színt kapjon a krumpli.

352b9917-12b4-4410-b1ba-7c0673d5cf03.jpeg

Isteni finom, puha, zamatos a malackaraj, a bőre ropogós. Nagyon jól passzol hozzá a tepsis krumpli meg egy kis céklasaláta is. Téli időszakban majd savanyú káposzta fog mellé kerülni, mert ezentúl vadászni fogom a henteseknél ezt a kisebb, de nagyon ízes csontos malackarajt.

7782999a-de5d-4a73-8a84-2bfb88e0ea6a.jpeg

süti beállítások módosítása