recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Avokádós garnélás tészta

Mitzi von Küche

2017. június 27. - Mitzi von Küche

Könnyű nyári ebéd, de micsoda íztobzódás és felfrissülés! Avokádó, citrom, garnélarák, fenyőmag, parmezán, olasz tészta... több nem is kell a boldogsághoz. Minden alkotóelemét imádom, együtt pedig még magasabb élvezeti tartományba kerül ez az étel. Itt látható a hozzávalók nagy része (a pontos…

Tovább

Kuszkusszal töltött gomba

Mitzi von Küche

Töltött gomba, de nem szokványos módon: ezúttal nem akartam a szokásos, darált hússal vagy juhtúróval, esetleg gombaszárral töltött gombát készíteni. Befordultam a kamrába és megláttam egy doboz mediterrán kuszkuszt - pont erre van szükségem! Önmagában elég ízetlen a…

Tovább

Császármorzsa osztrák módra

Mitzi von Küche

Ez az igazi császármorzsa - a Kaiserschmarrn, nem az idehaza közismert darás-lekváros menzai változat. Valódi Monarchia-beli recept, a legenda szerint Ferenc József szája íze szerint készítve. Mérsékelten édes, könnyű desszert. A hozzávalók két személyre: 2 tojás (különválasztva sárgája és…

Tovább

Újkrumpli, spárga, cukkini-gratin rozé kacsamellel

Mitzi von Küche

Mit készítsek a rozé kacsamell mellé? Ezen gondolkodtam, amikor a piac felé tartva belém hasított a felismerés: a kipróbált sajtos spárga-gratint lehetne bővíteni újkrumplival, sőt, mikor a zsenge cukkinit megláttam, azt is beterveztem. Ugye, milyen guszta lett a végeredmény? A…

Tovább

Rakott csirkemell gnocchival, fehér és zöld spárgával

Mitzi von Küche

A rakott ételek számtalan variációs lehetőséget adnak a fantáziának és a hűtő/spájz aktuális tartalmának köszönhetően. Most természetesen a spárga van soron: idénye elég rövid, frissen érdemes fogyasztani a fehéret és a zöldet is. Ezért mindig variálok a receptekkel, nehogy unalmas legyen. Most egy…

Tovább

Magyar klasszikus: paprikás csirke nokedlivel

Mitzi von Küche

 Örökös tagja a magyar ételek top ötösfogatának, de a külföldről érkező vendégek körében is egyike a legnépszerűbbeknek. Mitől különbözik a paprikás csirke a csirkepörkölttől? Hát a finom tejfeles habarástól. Ez az újítás a polgári konyhából terjedt el a korábban egyszerűen csak paprikás lében…

Tovább

Vörös sügérfilé fehér spárgával és sajtmártással

Mitzi von Küche

Hurrá, itt a spárgaszerzon! Ilyenkor csak az a kérdés, mit együnk a spárga mellé? Most friss vörös álsügérfilét kaptam, több mint 40 dekás, ez két főnek is elegendő.   Kettévágtam a filéket, citromlével meghintettem, sóztam, borsoztam.  Egy nagyobb darab alufólia közepére vajkockákat tettem,…

Tovább
süti beállítások módosítása