recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Mézes-mustáros lazac

Mitzi von Küche

2017. szeptember 04. - Mitzi von Küche

A lazac mindig jó választás egy finom hétvégi ebédhez, akár vendégeknek is. Fontos, hogy a lazac friss és jó minőségű, lehetőleg szálkamentes legyen, a legjobb az egyenletesen vastag derék-részéből. Besóztam, borsoztam a lazac-szeleteket és ezúttal mustáros-mázas pácba tettem. A pác összetétele:…

Tovább

Szedres morzsasüti

Mitzi von Küche

 Találós kérdés: a legegyszerűbb, gyors, olcsó és finom desszert, szeretik kicsik és nagyok - mi az? Hát az angol morzsasüti, azaz a crumble! Ha van egy kis doboznyi szedrünk, ne habozzunk pár perc alatt összedobni ezt a finomságot.  Kb. 20 dekányi szeder elég hozzá.  Három nagyobb és két…

Tovább

Gyors húsos-padlizsános tészta

Mitzi von Küche

Gyorsan ebédet/vacsorát kéne csinálni - ismerős feladat. Olasz durumtészta, parmezán, paradicsompüré mindig van otthon, egy kis 20 dekás szűzpecsenye-darab is maradt tegnapról, egy padlizsán is van a hűtőben.Tökéletes hozzávalói egy finom tészta-ebédnek. Ez a finomság kb. negyedóra alatt kompletten…

Tovább

Lecsós pecsenyelibamáj

Mitzi von Küche

 Néha a hétköznapi ételek is nagyon jól tudnak esni. Micsoda illatok szállnak a konyhában, ha lecsós májat készítünk! Ezúttal pecsenyelibamájat kaptam (nem hízlalt). A lecsót egy ujjnyi fehér szalonna kiolvasztott zsírjára kockázott hagymával indítottam. A dinsztelés után rákerült a csodás édes…

Tovább

Gombás - ricottás ropogós quiche

Mitzi von Küche

Egy kis franciás hangulat: ennek a sütőben sült, zöldséges-ricottás könnyű ételnek nehezen meghatározható a neve, talán a quiche felel meg legjobban. A quiche /ejtsd: kis/ francia töltött lepény, eredetileg Elzász-Lotharingiából származik. Volt itthon gombám, ricottám és…

Tovább

Angus steak

Mitzi von Küche

A jó öreg Angus-t mindig szívesen rendeli az ember étteremben, hogy lehetne akkor ellenállni az alkalomnak, ha egy üzletben elfogadható áron kaphatunk 21 napig érlelt Angus steakhúst? Készítsük el otthon, nem nagy ördöngősség! Íme, az eredmény - ugye, nem is rossz?  Így néztek ki a finoman…

Tovább

Farkassügér padlizsánnal

Mitzi von Küche

 Könnyű nyári ebédnek mindig jó választás egy finom hal sütése. A kérdés, mi legyen a friss farkassügér mellé a körítés? Itt egy szép padlizsán, egy próbát megér. Ilyen kevés hozzávaló elég is egy finom ebédhez. A két szép konyhakész farkassügér hasába…

Tovább

Unod a rizst? Itt a karfiolrizs!

Mitzi von Küche

Mindig csak krumpli vagy rizs a köret, esetleg saláta, párolt zöldség? Itt az alternatíva: finom, egészséges, nem kerül sokba és pillanatok alatt elkészül. Sosem gondoltam volna erre az elkészítési lehetőségre, pedig ez a karfiol igazán Kolumbusz tojása...  Rózsáira szedem a…

Tovább

A különleges borotvakagyló

Mitzi von Küche

A bizarr, hosszúkás alakú kagylóhéjjal már többen talákozhattak a tengerparton, régimódi borotvára hasonlít (angolul razor clam, spanyolul navajas). A borotvakagyló a tenger aljába fúródva él, onnan szedik ki a halászok. Sokan ismerhetik már a tengerparti éttermekből és…

Tovább

Mozzarellás padlizsános rakott csirkemell

Mitzi von Küche

 Gyönyörű hazai padlizsánokat kaptam a piacon, így egy mediterrán jellegű rakott finomságot ötlöttem ki belőlük. Hús + tészta + zöldség egy tálban összesütve - ebből csak jó sülhet ki. Nem találtam ilyesféle receptet a neten, így magam komponáltam, részben a Pármai…

Tovább
süti beállítások módosítása