recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Bárány steak sárgarépával

Mitzi von Küche

2017. április 03. - Mitzi von Küche

 Húsvét környékén szokásos a bárányhús fogyasztása. Eléggé megosztó azonban: sokan szeretik, mások viszont még a gyenge bárányon is éreznek valami idegen illatot. Jómagam nagyon kedvelem, de csak igen ritkán tudok megfelelő alapanyaghoz jutni.  A kiindulás ezúttal…

Tovább

Egybesült tarja zöldségágyon

Mitzi von Küche

 Hús és zöldségek: egészséges és finom kombináció. Ez egy zöldségekkel egyesült egybesült tarja, de nem a megszokott módon. Két napot pácolódott az 1,2 kilós kicsontozott tarja a hűtőben olajos - hagymás - fokhagymás - babérleveles pácban. Már reggel kivettem a hűtőből,…

Tovább

Polenta taragna - sajtos hajdinás polenta Lombardiából

Mitzi von Küche

Az észak-olaszországi Lombardia hegyes-völgyes vidékeiről származik ez a régi népi recept, a Valtellinából, de igazán népszerűvé Milánóban és Bergamóban vált. Itt kóstoltam én is és megkedveltem. Az olaszoknál kapható készen is a praktikus polenta-hajdinaliszt keverék, de már nem fért a csomagomba,…

Tovább

Éttermi feeling otthon: marlin édesburgonyával

Mitzi von Küche

Azaz egész pontosan: marlin édesburgonyával, garnélával, zöldfűszeres fokhagymás öntettel és avokádós salátával. Egy kis éttermi feeling otthon, igazán kevés idő- és energiabefektetéssel. Guszta, ugye?  Kóstoltam már édesburgonyát, de még nem próbálkoztam az…

Tovább

Hogyan süssünk piskótatekercset?

Mitzi von Küche

Mégpedig lekváros piskótatekercset, könnyen - gyorsan, már mutatom is. A kezdő házitündérek ezzel bátran gyakorlatozhatnak, mindig sikert arat, mindenki szereti a házi sütit.  Öt tojás kell hozzá, lehetőleg friss és a piacról való. Ha frissek a tojások, az már fél siker. A…

Tovább

Hátszín + öntöttvas edény = finomság!

Mitzi von Küche

 Meg kell becsülni, ha hozzájutunk egy szép, csont nélküli hátszíndarabhoz, megérdemli, hogy a legjobb öntöttvas edényben készítsük el - ez a nyerő képlet! Előzetesen három napig pácoltam a húst olajban, borssal, babérlevéllel. Az öntöttvas sütőedényben kiolvaszott sós…

Tovább

Mediterrán ebéd itthon: cápa és scampi

Mitzi von Küche

Télen, Magyarországon is elő tudjuk állítani a mediterrán feelinget, ha már nagyon hiányzik. Ennek a finom, tengerpartot idéző ebédnek a hozzávalóit mind itthon szereztem be. A hozzávalók: egy zacskó fagyasztott cápa-steak, amit óvatos kiolvasztás után citromlével, zöldfűszeres halfűszer-…

Tovább

Villámgyors szilvalekváros leveles süti

Mitzi von Küche

Jó annak, aki hozzájuthat igazi szatmári szilvalekvárhoz. Nekem a híres penyigei szilvalekvárom van, amit kemencében készítenek hozzáadott cukor nélkül: nem keményedik meg és őrzi a szilva remek aromáját. Ezt a finomságot akartam süteménybe tölteni, amihez - nem lévén…

Tovább

Vörösborban pácolt flat iron steak

Mitzi von Küche

Egy steak-rajongó mindig próbálja tökéletesíteni magát, csiszolgatja technikáját és szorgalmasan tanulmányozza a szakirodalmat. A flat iron steak kitűnő példa az egyre sikeresebb próbálkozásokra, mivel gyakorta kapható országszerte egy áruházlánc üzleteiben, elérhető…

Tovább

Rakott csirkecomb olaszosan

Mitzi von Küche

Csirkecomb olaszosan, tehát paradicsom, sajt, gomba, bazsalikom, spagetti - valahogy így, egyszerűen. Akkor lássunk most egy variációt az éppen otthon lévő alapanyagokból: filézett csirke felsőcomb, barna csiperkegomba, isteni kecskesajt, koktélparadicsom, bazsalikom, rozmaring,…

Tovább
süti beállítások módosítása