recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Rozé kacsamell pikáns szilvamártással

Mitzi von Küche

2018. július 03. - Mitzi von Küche

Kacsa és gyümölcs - két jó barát. A kacsahús zsírosságát kiválóan egyensúlyozza a gyümölcsök savanykás íze.  Egy szép nagy hízott kacsamell bőrét óvatosan beirdaltam, sóztam, borsoztam és egy kis provanszi fűszerkeverékkel is megszórtam. A sütőt bekapcsoltam 180…

Tovább

Mediterrán nyári fantázia: citromos farfalle Jakab-kagylóval

Mitzi von Küche

 A gyönyörű nagy Jakab-kagyló ünnepi eledel, írtunk is már róla régebben a Lepcsánkparty blogon: http://lepcsankparty.blog.hu/2013/12/21/szent_jakab_kagylo_mitzi_von_kuche   Itthon ritkán elérhető, most csak kisebb méretűeket kaptam fagyasztva, korállal együtt, de örültem…

Tovább

Szicíliai kóstoló

Mitzi von Küche

Itália ízei világszerte népszerűek, de a szicíliai konyha túltesz a többi tájegység finomságain is - az olaszok szerint is.  A manapság oly népszerű streetfood jeles képviselője az arancini, a kisebb-nagyobb /akár öklömnyi/ sült rizsgolyók hússal, gombával és sok más finomsággal töltve, amiket kis…

Tovább

Fenyőmagos spenótos kéregben sült ördöghal

Mitzi von Küche

 Mindig öröm friss ördöghal-filét kapni, mert az egyik legfinomabb ízű tengeri hal - teljesen szálkamentes, porcos hal lévén. A halat nem nagyon kedvelőknek az ismerkedést érdemes az ördöghallal kezdeni: semmi szálka, sem halszag, tömör fehér halhús és nagyon finom íz…

Tovább

Kacsacomb mangó - avokádó salátával

Mitzi von Küche

Vasárnapi ebédre kacsacombot terveztem két fős ebédre, de nem a megszokott módon, hanem isteni szikrával - ázsiai ízesítéssel és mangós avokádós salátával.  Tudjuk, hogy nálunk szinte lehetetlen kellő érettségű avokádót, pláne mangót beszerezni. Így csak lazán…

Tovább

Sertéskaraj zöldségekkel körítve öntöttvas edényben

Mitzi von Küche

 Sokkal több zöldséget kellene ennünk - de nehéz erről egy húst hússal evő egyént meggyőzni...  Ezzel a pompás, öntöttvas edényben sült finomsággal viszont le lehet venni a lábáról bárkit. A titok az, hogy az ízek némi pirítás után jól összeérnek az öntöttvas…

Tovább

Lazac juharszirupos pácban sütve

Mitzi von Küche

 Lazacot gyakran sütök, általában minden héten. Egészséges, az ára is elfogadható, hamar elkészül és nem utolsósorban nagyon finom. Ez az elkészítési mód a kedvencünk újabban: keverek egy finom pácot és abban készülnek el a halszeletek nagyon kényelmesen, a sütőben sütve.  A pác összetétele:…

Tovább

Nyúl vadasan 45 perc alatt

Mitzi von Küche

A vadas szubjektív műfaj, mindenki egyéni ízlése szerint készíti. Ez az én verzióm, a szokásos "könnyen - gyorsan" módon. Cakkumpak kész háromnegyed óra alatt, friss zöldségekkel, nem porból, nem mélyhűtött kész mártással. Hogy hogyan? Nagyon egyszerű, már mutatom…

Tovább
süti beállítások módosítása