recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Klasszikus rakott karfiol

Mitzi von Küche

2018. december 11. - Mitzi von Küche

Kissé háttérbe szorult mostanában, pedig egészséges és finom, laktató, jól melegíthető és nem kerül sokba - ritkaság ennyi előny egy ételben! Tehát ha van egy szép fej friss karfiolunk, meg egy kis főtt rizsünk, már csak egy kis darált húst kell kerítenünk, hogy hamar összeüssük a klasszikus rakott…

Tovább

Gombás csirkemellcsíkok apró trükkökkel

Mitzi von Küche

 Hétköznap is gyakorta kell ebédet főzni - a házhoz szállított vagy étteremből hozott menüt minden kényelme mellett hamar megunja az ember, az ízekről nem is beszélve...  Ha van néhány szabad percünk, érdemes egy gyors, házias ízű ebédet készíteni, figyelembe véve egyéni…

Tovább

Kagyló fettuccinével

Mitzi von Küche

Ne féljünk a kagylótól! A mediterrán tájakon kóstolt és megszeretett finom ízeket könnyen előállíthatjuk otthon is. Olykor lehet friss kagylót kapni hálóba vagy fóliába csomagolva és csupán néhány percbe kerül elkészíteni - érdemes kipróbálni idehaza is. Vállalkozó…

Tovább

Tarjaszeletek zöldségekkel, öntöttvas edényben sütve

Mitzi von Küche

 Ha nem akarjuk hétvégén egész délelőttünket a konyhában tölteni, akkor jó választási lehetőség ez az étel, ráadásul a többféle zöldség miatt egészséges is. Padlizsánt, kelbimbót és gombát ritkán párosítunk egy ételben - most erre teszünk egy próbát.  A hozzávalók 4 személyre: 5 szelet tarja,…

Tovább

Malagai titkok és ízek

Mitzi von Küche

Andalúzia Spanyolország legegzotikusabb része. Nem véletlen, a hosszú mór uralom letörölhetetlenül rányomta a bélyegét mindenre, a földrajzi nevektől kezdve az építészeten és a kertkultúrán át egészen a gasztronómiáig. Malaga a hírneves andalúz városok mellett maga is egy…

Tovább

Panírozott szardínia zöldséges kuszkusszal

Mitzi von Küche

Meleg időben könnyű ételekre vágyunk, minél gyorsabb elkészítési móddal - az sem baj, ha egészséges. Ez a nem mindennapi kombináció hirtelen pattant ki a fejemből, amikor a gyönyörű adriai szardíniák mellé valami köreten gondolkodtam. Kuszkuszt elég ritkán szoktam…

Tovább

Mit rejt a csomag? Papírban sütött aranydurbincsot!

Mitzi von Küche

 Mit rejtenek a csomagok? Halat gyakran sütünk, grillezünk - különösen nyáron, de a sütőpapír-burkolatban megsütött hal íze, állaga talán a legtökéletesebb: nem szárad ki, egyszerűen nem lehet elrontani. Ez az 'en papillote' technika többféle halnál is használható, igazán…

Tovább

Nyári almaleves

Mitzi von Küche

 Ezeknek a szép, ajándékba kapott nyári almáknak a legjobb felhasználása talán egy nyári almaleves. Abszolút bio, édes-savanykás ízű, ropogós finom - csak ilyenkor, nyáron elérhető.  Meghámoztam, magházukat kivettem és feldaraboltam az almákat.  A fazékba téve felöntöttem vízzel, adtam hozzá…

Tovább

Süssünk rákot könnyen - gyorsan!

Mitzi von Küche

Tengerparti nyaraláskor a haléttermekben már sokan kóstolták és megszerették a finom rákokat, de otthon is könnyedén elkészíthetjük, felidézve a mediterrán ízeket.  Ez a csomag mélyhűtött rák "Norvég homár" néven kapható, de ne várjunk óriási méreteket, ezek igazából…

Tovább
süti beállítások módosítása