recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Egybensült fasírt párolt sárgarépával

Mitzi von Küche

2018. március 05. - Mitzi von Küche

 Néha hétköznapi, egyszerű ételeket is kell főzni, az egybensült fasírt kiváló példa erre. Gyorsan összeállítjuk, be a sütőbe és már csak ki kell várni, amíg megsül. Lássuk, hogy készül nálunk. Először az alap: kockára vágott szalonna, rá egy felaprított hagyma,…

Tovább

Lecsós kacsamáj

Mitzi von Küche

 Ha az ember véletlenül lát az üzletben szép világos pecsenyekacsamájat, rögtön eszébe jut, hogy mondjuk lecsós kacsamájat lehetne készíteni belőle. Februárban viszont nem túl jó ehhez a zöldségválaszték, de csodás módon ritka szép spanyol húsos paradicsomot és aranyos minipaprikákat kaptam, így…

Tovább

Spenótos csirkemelles gnocchi sütőben

Mitzi von Küche

Egy különösen borús szombati napon valami zöldre vágytam ebédre és eszembe jutott a spenót. Volt is egy doboz passzírozott fagyasztott spenót a hűtőben, találtam még gnocchit, meg persze egy csirkemell-filé is akadt és hopp, már meg is született az ebéd ötlete: spenótos gnocchi csirkemellel sütőben…

Tovább

Királydurbincs citromnáddal

Mitzi von Küche

Ezek a királydurbincsok tényleg királyi méretűek: a szokásos 30 dekás méret helyett jó 50 dekásak. A finom, tömör fehér húsú hal - friss import az Adriáról - az egyik legfinomabb, nem "halízű", mérsékelten szálkás, csak néhány nagy szálka található benne. A hal áfacsökkentése óta pedig kimondottan…

Tovább

Almás csirkecomb

Mitzi von Küche

Amikor az ebédet tervezgettem, egyszercsak a homlokomra csaptam: Kolumbusz tojása!... Azaz, inkább Kolumbusz almás csirkéjének lehetne nevezni, mivel annyira egyszerű és magától értetődő. Ha van otthon néhány csirkecombunk, meg pár másodlagos frissességű almánk, már meg is van…

Tovább

Mákos guba, a klasszikus

Mitzi von Küche

 Ez a régi magyar desszert nem csak karácsonykor érdemel figyelmet, bármilyen alkalomból pompás megkoronázása akár egy ünnepi ebédnek is. Ez a recept nem a hétköznapi, sebtében összedobott változat, meg kell adni a készítés módját és az eredmény olyan lesz, hogy megemlegeti, aki kóstolta. A…

Tovább

Sült csirke mangalicazsírral

Mitzi von Küche

Egy lusta vasárnap délelőtt, amikor az embernek nincs kedve kimozdulni sem, de valami jót azért kéne főzni - egy ilyen napon készült ez a sült csirke. De mit kellene ezen megírni, hiszen ismeri minden háziasszony és -ember, ha veszi a fáradságot, hogy maga süsse a csirkét és nem a grillcsirkesütőtől…

Tovább

Mákos-mandarinos trifle

Mitzi von Küche

 Mi a manó lehet az a trifle? Régi, hagyományos angol desszert, ami piskóta, krém és gyümölcs rétegzéséből áll. A trifle szó jelentése: csekélység, semmiség. Brit földön nagyon népszerű télen-nyáron, hétköznapi és ünnepi alkalmakra. A rétegezett desszertek több nép konyhájában megtalálhatók,…

Tovább

Karaj öntöttvas edényben sütve burgonya gratin-nel

Mitzi von Küche

Az öntöttvas edény előnyeiről már sokat írtunk a Lepcsánkparty blogon, szinte napi használatban van nálunk. Az időzített sütés előnyeit kiaknázva minimális erőfeszítéssel remek ebédet kerekíthetünk. Egy kiló 30 dekás rövidkarajt besóztam, borsoztam, belefektettem az öntöttvas lábosba és körberaktam…

Tovább
süti beállítások módosítása