Egy különösen borús szombati napon valami zöldre vágytam ebédre és eszembe jutott a spenót. Volt is egy doboz passzírozott fagyasztott spenót a hűtőben, találtam még gnocchit, meg persze egy csirkemell-filé is akadt és hopp, már meg is született az ebéd ötlete: spenótos gnocchi csirkemellel sütőben…
Egy lusta vasárnap délelőtt, amikor az embernek nincs kedve kimozdulni sem, de valami jót azért kéne főzni - egy ilyen napon készült ez a sült csirke. De mit kellene ezen megírni, hiszen ismeri minden háziasszony és -ember, ha veszi a fáradságot, hogy maga süsse a csirkét és nem a grillcsirkesütőtől…
Az öntöttvas edény előnyeiről már sokat írtunk a Lepcsánkparty blogon, szinte napi használatban van nálunk. Az időzített sütés előnyeit kiaknázva minimális erőfeszítéssel remek ebédet kerekíthetünk.
Egy kiló 30 dekás rövidkarajt besóztam, borsoztam, belefektettem az öntöttvas lábosba és körberaktam…