recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Wellington bélszín

Mitzi von Küche

2017. december 18. - Mitzi von Küche

Igazi nagy ünnepekhez illő nagy étel. A vajas leveles tésztában egyben sütött bélszín gombapéppel bélelve olyan ízharmóniát hoz létre, hogy ha csak rágondolok, csorog a nyálam. A gombapéphez barna csiperkét vettem.  Robotgépben aprítottam, pulse üzemmódban, szakaszosan, hogy ne eresszen levet.…

Tovább

Vargányás bélszíncsíkok hirtelen sütve

Mitzi von Küche

Ünnepek környékén elcsábul néha az ember és beszerez drága húsféléket. De előfordul, hogy kimarad a bélszín feje és farka, azaz a legvastagabb és a legvékonyabb része, ugyanis a bélszín középső, egyenletesen vastag részből lehet legjobban steaket vagy Wellingtont készíteni. De mihez kezdjünk a…

Tovább

Vajas pirított gríz meggymártással és főtt marhahússal

Mitzi von Küche

Igazi retro! Érdemes előszedni a feledés homályából ezt a harmonikus ízösszetételű triót. Érdekes, hogy a pirított darát nem szokták vajjal készíteni, pedig minőségi ugrást jelent ízben. A mai vajárak mellett túlzásnak tűnhet, de higgyétek el, megéri, mert vajjal sokkal finomabb. Elsőként a…

Tovább

Vörösboros, vargányás vaddisznópörkölt

Mitzi von Küche

Összel - télen szívesen fogyasztunk vadhúst. A remek zamatú, sovány, egészséges hús beszerzése általában nem könnyű, ha nincs vadász a családban, baráti körben. Ezért örültem meg, amikor csodás konyhakész, pácolt, kockázott vaddisznócombot kaptam a minap az egyik…

Tovább

Felséges francia csokitorta

Mitzi von Küche

Jönnek az őszi névnapok, születésnapok, családi összejövetelek. A kérdésre, hogy milyen tortát süssek, gyakran az a válasz: csokisat! Ez a francia csokitorta két kedves családtagom kívánságára született. Mindössze öt hozzávaló szükséges hozzá, ezeket összegeztem ezen a…

Tovább

Lazacos tagliatelle

Mitzi von Küche

 Nem is olyan régen, még a nagy nyári hőség idején történt. Ilyenkor az ember minél korábban igyekszik elkészíteni az ebédet/vacsorát és a lehető legkevesebb időt tölteni a főzéssel. Ezúttal mindössze egy fél szelet sült lazac volt a kiindulási alap egy könnyű tésztához.  Miközben a vizet…

Tovább

Gomba, sajt és csirke találkozása a sütőben

Mitzi von Küche

A rakott egytálételek igen hálásak a háziasszony számára: mindent bele a jénai tálba és mehet be a sütőbe, aztán már csak készen ki kell venni. A különböző alapanyagok egymásra hatása, együtt való sütése magasabb ízharmóniát hoz létre. Ennek példája ez a gombás-sajtos-paradicsomos csirkemell. Itt…

Tovább

Lepényhalfilé

Mitzi von Küche

Ez egy eléggé különleges, szinte kétdimenziós hal. Már korábban is sütöttem lepényhalat,  emlékszem, mennyit kínlódtam vele, most viszont filé formájában kaptam - hát így azért sokkal könnyebb dolga van az embernek... Elég kicsi filék voltak, összesen 40 deka. Először…

Tovább

Sült libacomb szőlőmártással

Mitzi von Küche

 Közeleg az ősz, itt a szőlőszezon. Eszembe ötlött a szőlőmártás, amit elképzeltem, mégpedig egy finom libacomb mellé. A liba, de a kacsa társaságához is remekül passzolnak a gyümölcsök, így nem olyan nehezek ezek az ételek. Lássuk, milyen lett a liba szőlővel. A két méretes libacomb sütésével…

Tovább
süti beállítások módosítása