recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Kacsamell körtével öntöttvas edényben sütve

Mitzi von Küche

2015. szeptember 21. - Mitzi von Küche

Ha van jónéhány ajándékba kapott körténk és van két kacsamellünk, ez a legjobb dolog, amit tehetünk. Öntöttvas sütőedénybe velük: a húsokat besózni, borsozni, apróra vágott bazsalikommal és petrezselyemzölddel meghinteni - és még belerakni két szép nagy csirkecombot is, mert közben kiderül, hogy…

Tovább

Pár perces paella

Mitzi von Küche

Valami nem szokványos rizsköretet akartam a szombati lazac mellé és ekkor ugrott be spanyol kedvencem, a paella. Otthoni elkészítése viszont kissé hosszadalmas, pedig van speciális paellasütő tálam is. Eszembe jutott, hogy egyszerűbben és gyorsabban is összedobhatnám. Saját…

Tovább

Marlin steak

Mitzi von Küche

Hemingway kisregénye, Az öreg halász és a tenger lapjairól ismerős a marlin, de eddig még sosem kóstoltam. Most, amikor megláttam a halaspulton, frissen felvágva, úgy éreztem, meg kell vele közelebbről ismerkednem. A két szép, másfél ujjnyi vastag szelet összesen több, mint 50 deka volt. Enyhén…

Tovább

Őszibarackos crumble, azaz morzsasüti

Mitzi von Küche

A britek egyik kedvenc desszertje, a crumble, azaz morzsasüti borzasztó egyszerűen elkészíthető desszert, ínycsiklandó végeredménnyel. A gyümölcsön (és szinte bármilyen gyümölcsön) kívül csak pár dolog szükséges hozzá és a legkezdőbb háziasszony/ember is biztos sikert ér el vele. Ha van otthon…

Tovább

Töltött padlizsán avagy mitől ájult el az imám?

Mitzi von Küche

Itt a padlizsán főszezonja. Ezt a soknevű zöldséget legalább húszféleképpen el lehet készíteni, egyik finomabb, mint a másik. Most a Közel-Keleten népszerű, Ájult imám néven ismert töltött padlizsánt mutatom be, ezúttal hússal töltve.  Az "Ájult imám" (İmam…

Tovább

Paradicsomi pisztráng

Mitzi von Küche

  Paradicsomi állapotok: nyári vasárnap (bár a hőség inkább pokoli) és egy könnyű és finom pisztráng-ebédet kell előállítanom, de úgy, hogy hamar kész is legyen, ne szenvedjek a konyhában fél délelőtt, ahelyett, hogy az árnyas teraszon pihennék. Így tehát mediterrán…

Tovább

Maracuja-fagylalt: frissítő a hőségben

Mitzi von Küche

A maracujáért odáig vagyok: az illata mesés, íze különleges, savanykás, más gyümölcshöz nem is tudnám hasonlítani - ki kell próbálni!  Madeirán kóstoltam először, ott sokféle fajtája terem és az utcán is árulják a kipréselt maracuja-levet: nagyon üdítő. Szerencsére néha idehaza is lehet kapni,…

Tovább

Vadas marha könnyen és gyorsan

Mitzi von Küche

A marha vadasan zsemlegombóccal ünnepi étel nálunk, elég sok nekikészülést igényel a hagyományos módon való elkészítése. Mivel krónikus időhiányban szenvedek - újabban hétvégéken is - ezért ott egyszerűsítem a főzési procedúrát, ahol lehet, de a minőség továbbra is…

Tovább
süti beállítások módosítása