recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Isteni kesudiós aprósütemény

Mitzi von Küche

2015. december 12. - Mitzi von Küche

Karácsony táján nem lehet elég sok és sokféle süteményt gyártani. Ezt az amerikai receptet most próbáltam ki (némi változtatással): könnyen elkészíthető és nagyon finom, különleges aprósütemény. Az ötletet a ropogtatnivalóként az asztalon lévő kesudió adta. A kesudiót jól ismerjük snack-ként,…

Tovább

Banános csúsztatott palacsinta

Mitzi von Küche

Ételrecepteket kombinálni, kitalálni kedvenc szabadidős elfoglaltságom. Most elképzeltem, milyen lenne a banánnal kombinált palacsinta, de nem az a szokványos amerikai fajta, hanem krémesebb, lágyabb...  Mi lenne, ha összehoznánk a klasszikus csúsztatott palacsintával? Ennek a…

Tovább

Lazacpisztráng édesköménnyel

Mitzi von Küche

Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Ott mosolygott rám a két gyönyörű lazacpisztráng a halaspultról szombat délelőtt és már tudtam, ez lesz ebédre. Aztán a zöldséges részlegen megláttam az édesköményt és a terv rögtön összeállt a fejemben... Zsákmányommal…

Tovább

Tárkonyos zöldbableves

Mitzi von Küche

Télen melegen, nyáron hidegen egyformán jólesik az üdítő, pikánsan savanykás zöldbableves. Ez a mostani fagyasztott babból készült, mégpedig zöld színűből. Tettem bele többféle zöldséget is és nem a szokásos tejfölös habarással készült. Egyáltalán nem  szoktam…

Tovább

Libacomb birsalmával és szilvával

Mitzi von Küche

A liba igazi ünnepi étel, de ősszel és télen szerencsére sok az ünnep, lehet libát sütni többször is. Márton-nappal indul a liba szezonja és tart egészen tavaszig. A hagyomány szerint aki Márton napján ludat nem ehetik, egész évben éhezik. Erről szó sem lehet, így egy finom…

Tovább

Vargányás szűzérmék

Mitzi von Küche

 A vargánya az itthoni gombák királynője. Mindig öröm, ha a piacon frisset lehet kapni. A vargánya csodás íze mindent feldob, szűzpecsenyével pedig igazán remek párosítás. Ez az étel néhány perc alatt elkészül, közben isteni illatok terjengenek... Két szép szűzpecsenye-derekat körülbelül másfél…

Tovább

Szőlős - almás szűzpecsenye

Mitzi von Küche

Íme, az őszi gyümölcsök és a sertés legfinomabb részének házasítása. A szűzpecsenyét legtöbbször kirántjuk érme formájában, ami nagyon finom és puha, láttam már összefonva megsütni, szokták párosítani gombával, mártásokkal, ám én most egy gyümölcsös variánst…

Tovább

Borítékolt lazac újratöltve

Mitzi von Küche

Új, őszi variációm a borítékolt lazacra. Rendszeresen szoktam készíteni, különböző változatokban, mivel rövid időbe telik az összeállítása és komplett ételt kapunk: hal + zöldség + körítés. Senki sem szeret hétvégén a tűzhely mellett rostokolni, a sütő végzi a dolgát és pazar a végeredmény. Itt…

Tovább

Egyszerű gombaleves felturbózva

Mitzi von Küche

Ha nem lakunk a hegyek közelében és nem szedhetünk saját magunk gombát, akkor a bolti vagy piaci csiperkéhez kell folyamodnunk, ha gombalevest akarunk enni. Ám ezt is lehet úgy készíteni, hogy a végeredmény ínycsiklandóan finom legyen. Itt láthatók a gombaleves hozzávalói: csiperkegomba, hagyma,…

Tovább

Szarvasgerinc áfonyamártással

Mitzi von Küche

A klasszikus trió: a szarvas, az áfonya és a burgonyakrokett együtt valami fantasztikus ízharmónát képez.  A szarvasgerinc ritka csemege, csak elvétve kaphat az egyszerű ember egy vadászgató baráttól egy ilyen szép darabot. Zokszó nélkül lehártyáztam a nemes húst,…

Tovább
süti beállítások módosítása