recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Pillekönnyű citromos ricotta torta

Mitzi von Küche

2020. június 24. - Mitzi von Küche

A Lepcsánkparty gasztroblog hetedik születésnapját ünnepeljük ezzel a könnyed nyári ricotta-tortával. Bár az időjárás egyáltalán nem nyárias, az állandó esők és a 98%-os páratartalom miatt inkább a monszun-évszakra hasonlít, de ezzel a csodás desszerttel hamar felvidulunk.  Milyen is ez a torta?…

Tovább

Őzpörkölt

Mitzi von Küche

 Egy kis kétszemélyes luxus a karanténos időkből. Sok finomat főztem, hogy úgy érezzük magunkat, mintha étterembe mentünk volna. Ennek az őzpörköltnek az alapanyaga egyszerűen az egyik német üzletlánc terméke, de talán még jobb minőségű is volt, mint amit a vadásztársaságok boltjaiban lehet…

Tovább

Lusta asszony rétese

Mitzi von Küche

Egy sütemény, amivel nem kell sokat dolgozni - ez az, éppen ilyenre vágytam. Valami oknál fogva nehezen szánom rá magam sütemény vagy torta készítésére. Hogy azért-e, mert régebben nem volt igényünk rá, nem tudom, mert általában mindig finomra sikerülnek a sütik. Most mindenesetre van időm…

Tovább

Fésűkagyló gratin

Mitzi von Küche

 Néha szükség van valami extrára, ha születésnapost köszöntünk és főleg, hogy most csak ketten ülhetünk az ünnepi asztalnál a nagy család helyett. Itt igazi finomságra van szükség... A Szentjakab-kagyló vagy fésűkagyló ilyen különlegesség - már többször is szerepelt a Lepcsánkparty blogon. Általában…

Tovább

Zöldségekkel rakott hal avagy gazdálkodj okosan

Mitzi von Küche

 A hűtő tartalmát naponta ellenőrzöm, így találtam egy doboz fagyasztott tőkehalat, kb. 40 dekányit. Túl egyszerű és unalmas lett volna simán megsütni és rizzsel tálalni, ezért kreáltam ezt a zöldségekkel felturbózott, sütőben sült rakott változatot.  Megfőztem egy adag rizset két személyre,…

Tovább

Máglyarakás

Mitzi von Küche

Igazi hagyományos magyar étel, takarékos, maradékok felhasználására alkalmas. Hogy miért is nem készítettem még eddig, nem tudom. Most viszont adott volt néhány szelet szikkadt kalács és a mai időkben nem dobunk ki semmit - akkor viszont hasznosítsuk a legjobban. Alma mindig van itthon, pár tojás is…

Tovább

Rozmaringos báránygerinc

Mitzi von Küche

Az idei rendhagyó húsvét sztárja volt nálunk a rozmaringos báránygerinc. Különleges finomság, ezért pár nappal az ünnep után is érdemes megemlékezni róla. Összesen négy szelet báránygerincem volt - pont két főre elegendő. Zúzott fokhagymával és aprított rozmaringgal ízesített olivaolajos pácban…

Tovább

Karantén-desszert

Mitzi von Küche

Főzni kell, ha nem tudunk kimenni, akkor is. Jó, ha vannak tartalékok és ilyenkor a maradékokat is nagyon meg kell becsülni. Így született ez a desszert, ami nagy sikert aratott. A hozzávalók: két-három maradék palacsinta /igazából a selejtesek, de most nem volt, aki megegye őket/, maradék házi…

Tovább

Igazi retro: Paradicsomos húsgombóc

Mitzi von Küche

Valódi menzás étel a régi időkből, félig elfelejtve... Igazából olyan könnyű elkészíteni, mégis, rég nem jutott eszembe - egészen mostanáig. Szeretik kicsik és nagyok is. Fél kiló darált sertéscombot ízesítettem sóval, borssal, fűszerköménnyel. Hozzáadtam két evőkanál rizset, fél hagymát…

Tovább

Fésűkagyló vajban sütve gyümölcssalátával

Mitzi von Küche

A fésűkagyló vagy Szent Jakab kagyló ritkán beszerezhető nálunk, de ha meglátjuk, érdemes venni belőle, mert különleges az íze. Maga a kagyló fehér héja is csodás szépség, de nálunk ritkán kapható héjában, a híres cakkos szélű Shell-kagylóban. A fésűkagyló belseje nem is hasonlít az átlagos…

Tovább
süti beállítások módosítása