recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Gombás rakott csirkemell kis olasz ízzel

Mitzi von Küche

2020. február 12. - Mitzi von Küche

All-in-one, azaz mindent bele, minden háziasszony álma: mindent bele a főző-sütőedénybe, a sütő időzítőjét beállítani és rá se gondolni többet az ebédre. Ez a rakott gombás csirkemell is így készült. Némi olaszos beütés felfedezhető benne, de - mint általában a rakott egytálételeknél - itt is az…

Tovább

Sertéscomb káposztaágyon lassú főzőben

Mitzi von Küche

 Az első próbálkozásom a lassú főzőben: arra gondoltam, hogy elsőként egy darab csont nélküli bőrös sertéscombot fogok elkészíteni, mégpedig savanyúkáposzta-ágyon. Erre vonatkozóan nemigen találtam szakirodalmat, így zömmel saját kútfőből dolgoztam. A vadonatúj, elég méretes lassú főzőm kerámia…

Tovább

Tonhal-steak édesburgonyával: szuper duó

Mitzi von Küche

 Igazán elkényeztetnek minket az üzletek sok különlegességgel, most éppen sárgaúszójú tonhal-steaket vettem. A vörös tonhalat már többször próbáltam, meg is írtam a blogon, de ez a fajta tonhal újdonság volt nekem. A jól bevált dolgokon nem érdemes változtatni. A tonhal-steak elkészítése olyan…

Tovább

Vadraguleves

Mitzi von Küche

 Az új év beköszöntekor jólesik egy savanykás tartalmas leves. Ezúttal vaddisznócomb volt a raguleves kiindulási alapja. A hozzávalók 6-8 főre: 40 dkg vaddisznócomb-filé, sós szalonna,   kockára vágott zöldségek, úgymint két sárgarépa, másfél petrezselyemgyökér, negyed zeller és karalábé, két…

Tovább

Az egyik legfinomabb magyar hal: a süllő

Mitzi von Küche

 A Kárpát-medencében őshonos nemes hal a süllő, amely az oxigénnel jól ellátott állóvizekben érzi jól magát. Ritka vendég a halboltokban a friss süllő - maga a boltos is csodálkozott, hogy éppen kapható. Elég kisméretű halakat kaptam, de ennek is örültem.  Finom, fehér, szálkamentes húsa miatt…

Tovább

Lazac és garnéla sütőben sütve

Mitzi von Küche

Ezekben az ünnepi hetekben, amikor összegyűlik a család, gyakran fogadunk vendégeket, sok finomság kerül az asztalra. A hal- és tengeri ételek is előtérbe kerülnek karácsony táján, bár egész évben érdemes fogyasztani. Ilyenkor sokan éjt nappallá téve sütnek-főznek, de az elfoglalt dolgozó…

Tovább

Jakabkagylós tészta házi pestoval

Mitzi von Küche

Az olasz tészták számtalan variációját mindenki kedveli, könnyű őket változatos módokon elkészíteni és kicsi és nagy is szívesen fogyasztja - persze, elősorban frissen az igazi. Ez a szélesmetélt Szent Jakab kagylóval, más néven fésűkagylóval készült, mégpedig az apróbb fajtával, amit mélyhűtve…

Tovább

Ördögszekérgomba zacskóban sült szűzpecsenyével

Mitzi von Küche

Régóta szemezek ezzel a bizarr alakú gombával, most volt itt az idő közelebbről is megismerni. Az ördögszekérgomba a laskagombák királynője, ízében pedig a vargányára emlékeztet, olvastam a szakirodalomban.  Azt is megtudtam, hogy szeletekre vágva grillezni szokták, "steak"-nek nevezve. Hát…

Tovább

Sertéskaraj rókagombás mártással

Mitzi von Küche

 Ó, de hát ez nem egy extra dolog, miért kellene ebből blogposztot írni? Hát azért, mert új technológiával készült ez a rókagombás karaj. Mostanában kezdenek berobbanni a nemzetközi piacon, de már idehaza is az automata elektromos kukták, intelligens főzőedények, illetve több más névvel illetett…

Tovább

Tigrisrák tagliatellével

Mitzi von Küche

Olyan jó, hogy már nálunk is nagy választékban kaphatók a tengeri finomságok, sokféle különlegességet lehet és érdemes is kipróbálni. A rákok terén is válogathatunk: friss és fagyasztott, nyers és előfőzött, héjas és héjatlan - lehet választani. Egy-két jótanács: minél nagyobb a rák, annál…

Tovább
süti beállítások módosítása