recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Fejedelmi duó: ribeye steak vargányával

Mitzi von Küche

2016. szeptember 19. - Mitzi von Küche

Amióta áruházláncaink elkényeztetnek bennünket különböző nemzetiségű, fajtájú és érettségű marhasteakekkel, könnyű a dolga annak, aki szereti a steaket. Íme, guszta hétvégi ebédünk. És a pompás hozzávalók: egy gyönyörű nagy nyári vargánya a piacról,  és…

Tovább

Madridi kóstoló 38 fokban

Mitzi von Küche

Madrid igazi világváros, felfedezéséhez jónéhány nap szükséges. Most csak egy rövidke vizit erejéig látogattuk meg. Gondolnátok, hogy egy nagyáruház legfelső emeletéről lehet a legjobb fotót készíteni a Gran Viáról? Ilyen csodás kilátás nyílik innen Madrid grandiózus…

Tovább

Illatos, sárga és finom: a rókagomba

Mitzi von Küche

 Nagy gombakedvelő vagyok - ezúttal a szép rókagombának nem tudtam ellenállni a piacon. Olyan gyönyörű, harsogóan sárga és az alakja is különleges. Drágának drága, de nem kell belőle sok (ez 30 deka volt), és az íze valami csodás, mindent feldob. A legjobb dolog, amit a rókagombából el tudok…

Tovább

Rakott padlizsán - Nagymama titkos receptje

Mitzi von Küche

Minden padlizsánételek fejedelme a rakott padlizsán, pedig sokfélét kóstoltam már. Családi receptünk orosz nagymamámtól származik - ünnep volt, ha készítette: az illatát már messziről éreztük... Érdekes módon ez a recept egyáltalán nem ismert hazánkban, így most valódi titkot árulok el. Hús…

Tovább

Titkos szépség Spanyolhonban: A Coruña

Mitzi von Küche

Eldugott helyen, az észak-spanyol Galicia tartomány legnyugatibb csücskében fekszik A Coruña városa. Ez egy másik világ, mint az ismertebb El Caminos úticél, Sanitago de Compostela, ami mintegy 100 km-re esik innen. Már az elhelyezkedése is különleges: óvárosi része olyan, mint a fej és a nyakkal…

Tovább

Steak gombával és paradicsomsalátával

Mitzi von Küche

 Néha elcsábulok és veszek pár szelet steaket különleges alkalmakra: most két szép szelet argentin hátszínt kaptam, szépen szólóban csomagolva. A 28 napig érlelt húsok jó puhának tűntek, ők lettek kétszemélyes ebédünk főszereplői. Az ebéd hozzávalói a húson kívül 30 dkg apró csiperkegomba és négy…

Tovább

Kagyló tengerész módra

Mitzi von Küche

Ha kagylót eszünk, a tenger ízét érezzük. Aki járt már tengerparton, remélhetően kóstolta és kedveli, de akik még nem, könnyen kipróbálhatják. Itthon is kapható friss kagyló, ami klasszisokkal finomabb a konzervnél vagy a fagyasztottnál. Mediterrán környezetben érezhetjük magunkat percek alatt... A…

Tovább

Spanyol Galicia szépségei és finomságai

Mitzi von Küche

Galicia tartomány Északnyugat-Spanyolországban, "a bal felső csücsökben" terül el és sokban különbözik az általunk ismert spanyol sztereotípiáktól. A kelták népesítették be egykor, majd római uralom alá került, de a mórok nem jutottak el idáig. A kelta /gael/ múlt emlékei…

Tovább

Szicíliai padlizsános tészta - Pasta alla Norma

Mitzi von Küche

Végre itt van a hazai szabadföldi padlizsán szezonja, ebből lehet igazán jóízű padlizsános ételeket készíteni. Például Pasta alla Norma-t, azaz szicíliai padlizsános-paradicsomos tésztát. Nino Martoglio cataniai író és színházigazgató adta a tészta nevét. Amikor először kóstolta, felkiáltott: "È…

Tovább

Csirke cacciatore - olasz csirke vadász módra

Mitzi von Küche

Valami olaszos ízre vágytunk a júliusi őszben. Minden hozzávaló adott volt a konyhában, ezért döntöttem a vadász módra készült csirke mellett. Az én csirke cacciatorém /vagy cacciatorám - a pontos név vita tárgya/ most csirkemellből készült. Számos helyen megtalálható ez a népszerű, toszkán eredetű…

Tovább
süti beállítások módosítása