recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Tigrisrák és linguine

Mitzi von Küche

2016. július 11. - Mitzi von Küche

Vita zajlott korábban e hasábokon egyik kedves kommentelőnkkel a rák + főtt tészta kombináció körül. Ő azt mondja: rákot csak magában (legfeljebb salátával), jómagam pedig szinte mindig főzök valamilyen finom tésztát a rák, kagyló, sőt tengeri hal mellé is. Ennek oka…

Tovább

Nyári sláger: a meggyleves

Mitzi von Küche

Itt a nyár, itt a friss meggy, csak le kell szedni a fáról. Mit csináljunk ennyi meggyel, kérdezi a városi ember egyszem meggyfa tulajdonosaként...  A szokásos meggylekvár, mélyhűtendő meggyes zacskók és a meggyes piskóta mellett hát persze, hogy hideg meggylevest kell készíteni - mégpedig sokat,…

Tovább

Bergamói kóstoló

Mitzi von Küche

 A hegyek lábánál terül el az ősi lombard város, Bergamo. A közelben fekszik Milánó, ezért sokan csak leszállnak itt és már mennek is tovább, pedig van benne bőven látnivaló. A felsőváros (Citta alta) várfallal erődített középkori városrész, ahová funicularéval lehet feljutni. Sokáig volt…

Tovább

Expressz mézes-diós leveles süti

Mitzi von Küche

Desszert könnyen és gyorsan, kevés hozzávalóval - ez az elfoglalt háziasszonyok álma. Ez a süti kipróbáltan ilyen - mindenki kedveli a ropogós leveles tésztát a benne rejlő jóízű töltelékkel. Mi is kell hozzá? Egy csomag leveles tészta, dió, méz, vaj és egy tojás - és…

Tovább

Tintahal egészben sütve

Mitzi von Küche

Hogyan teremtsünk könnyen - gyorsan mediterrán ízvilágot idehaza? Hát süssünk egészben friss tintahalat - az illatok azonnal egy tengerparti sütödébe visznek minket... Egy tányérnyi délies ízélmény: serpenyőben sült tintahal, spárga hollandi mártással és bazsalikomos linguine. Ezeket a guszta,…

Tovább

Rumpsteak vargányával és újkrumplival

Mitzi von Küche

 Micsoda kombináció! Csodás rumpsteak, vargánya és újkrumpli együtt. Nyári vargányát kaptam a piacon, ritka kincs mifelénk a nemes gomba.  Megtiszttítva, nagyobb darabokra szeletelve egy kis vajon megpároltam a vargányát rozmaringlevelek társaságában.   Lássuk a…

Tovább

Csomagolt lazac

Mitzi von Küche

Mit rejt a csomag? Mindjárt belenézünk. Ezzel a zseniálisan egyszerű módszerrel percek alatt előkészíthetjük a vasárnapi ebédet és nem kell hosszasan a konyhában lennünk - ugye, hogy ez minden háziasszony álma? Olyan rövid a spártgaszezon, nézzétek el, ha mostanában…

Tovább

Könnyű gesztenyeszuflé

Mitzi von Küche

A szuflékészítéstől félünk, ez nem a magyar ember műfaja. A szuflékészítéstől nem kell félnünk, mert - vettem egy nagy levegőt, nekiláttam, pillanatok alatt megcsináltam - és jó lett! Gesztenyefelfújtat akartam készíteni ünnepi desszertnek és szorgos receptkeresgélésbe fogtam. A neten keringő…

Tovább

Farkassügér piros-fehér-zöld körítéssel

Mitzi von Küche

Az egyik legfinomabb húsú tengeri hal a farkassügér, azaz branzino, ami itthon is kapható frissen. Ez a négy halacska már konyhakészen várakozik a tepsiben. Megsóztam, citromos halfűszerrel hintettem kívül-belül, a hasukba citromkarikákat és fokhagymás fűszervajat tettem és…

Tovább

Mátrai borzaska

Mitzi von Küche

Gasztro-nosztalgia: emlékeztek a mátrai borzaskára? A mátrafüredi Avar Szálló emblematikus étele volt, nagyon szerettük, aztán valahogy elfelejtődött, s csak most villant az eszembe, hogy ezt kellene ebédre készíteni. Igazán egyszerű, de nagyszerű étel. Kevés hozzávaló, kicsi…

Tovább
süti beállítások módosítása